IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari на първа редица в Унгария

Хамилтън остана едва 4-и в квалификацията

Ferrari на първа редица в Унгария

Пилотите на Ferrari Себастиан Фетел и Кими Райконен ще стартират от първа редица в Гран при на Унгария утре, след като днес заеха първите две места в квалификацията за 11-я кръг от световния шампионат във Формула 1. Себ взе 48-я си полпозишън с нов рекорд на пистата – 1.16,276 минути, с което подобри с над 2,2 секунди постижението на Рубенс Барикело от 2004 година.

Ferrari на първа редица в Унгария

Кими Райконен остана на 0,168 секунди от съотборника си – най-малката разлика между двамата от началото на уикенда.

Валтери Ботас и Люис Хамилтън окупираха втора редица за Mercedes, като британецът срещна доста трудности в последната част на квалификацията, когато се отказа от първата си бърза обиколка заради вибрации, идващи от гумите и излизане от трасето, а при последния си опит стигна на 0,417 секунди от най-бързата обиколка на Фетел.

Ботас зае третата позиция на 0,254 секунди от лидера. Макс Верстапен и Дениъл Рикардо пък осигуриха трета редица на Red Bull, като очакваната от тях битка за полпозишъна така и не се състоя, т.е изоставането им се оказа по-голямо отколкото подсказваше темпото на двамата в последната свободна тренировка. Макс изпревари Дениъл с 0,02 секунди и завърши на 0,521 секунди от Фетел.

Нико Хюлкенберг с Renault завърши седми, но заради сменена скоростна кутия утре ще потегли с пет места назад, а това осигури най-добрата квалификация за McLaren този сезон – Фернандо Алонсо е седми, а Щофел Вандоорн – осми.

Топ 10 допълниха Карлос Сайнц за Toro Rosso и другият пилот на Renault Джолиън Палмър, който вчера направи две катастрофи в двете свободни тренировки.

Болният Фелипе Маса беше сменен след последната свободна тренировка от резервния пилот на Williams Пол ди Реста, който при първото си качване в колата на тима за новия сезон постигна 19-а позиция и остана само на 0,7 секунди от съотборника си Ланс Строл, който се класира две места пред него в квалификацията.

Тагове: mercedes ferrari
0 от 500