IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Всички модели на Maserati стават хибриди до 2 години

За целта компанията работи върху напълно нова платформа

Всички модели на Maserati стават хибриди до 2 години

Всички нови модели на компанията Maserati, които ще се появят след 2019 г., ще бъдат оборудвани с хибридни или изцяло електрически силови агрегати. Това съобщи шефът на алианса Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Серджио Маркионе, цитира от изданието Automotive News.

Всички модели на Maserati стават хибриди до 2 години

Хибридизацията на автомобилите на италианската марка е основна част от новата стратегия на FCA, която предвижда след 2022 г. повече от половината от автомобилите на алианса да получат екологично чисто задвижване.

За целта в Maserati вече активно разработват нова платформа, на която ще могат да бъдат създаване както хибридни, така и електрически модели. Според Маркионе, спортната марка може да си позволи да увеличи цените на автомобилите си, тъй като това ще бъде неизбежно заради използването на скъпоструващи батерии и на нови технологии.

Първият хибрид на марката ще бъде изграден на базата кросоувъра Levante. Всъдеходният модел ще използва силов агрегат на минивана Chrysler Pacifica.

Снимка: Maserati

Тагове: maserati levante
0 от 500