IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ръководството на Porsche с рекордни премии.

Шестимата членове на Управителния съвет си поделиха 112,7 милиона евро.

Ръководството на Porsche с рекордни премии.



Финансовата година за Porsche приключи на 31 юли т.г. с нов рекорден оборот и печалба. Това беше причината членовете на Борда на директорите на компанията да получат цели 112,7 милиона евро премии. За миналата година финансовите облаги за ръководството са били „само“ 45,2 милиона евро. Това стана ясно вчера, когато в Щутгарт беше оповестен доклада за изминалата финансова година.
 
Колко пари е получил шефът на УС Венделин Видекинг не беше оповестено. В основата на успехите на Porsche са дяловото участие във VW и операциите на борсата, които доведоха през изминалата финансова година до голям ръст на печалбата. Преди облагане тя е 5,857 милиарда евро, а миналата година беше 2,110 милиарда евро.

Запитан за евентуалното поглъщане на VW от страна на Porsche Видекинг каза: „ Ние сме готови за това по всяко време, ако пожелаем. Да се иска само да натиснеш копчето е една добра основа“.
0 от 500