IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Льоб ще помага на Citroen във WRC

Деветкратният световен шампион засега ще кара само на тестове

Льоб ще помага на Citroen във WRC

9-кратният световен рали шампион Себастиен Льоб отново ще кара за тима, с който постигна най-големите си успехи – Citroen. Засега обаче французинът ще седне зад волана на C3 WRC само за тестове, не и за състезания.

Льоб отново ще кара WRC автомобил, но само на тестове

За последно Себ кара за Citroen в световния пистов шампионат за туристически автомобили (WTCC), но след като компанията се изтегли оттам, за да се върне в световния рали шампионат (WRC), Льоб се прехвърли за постоянно в Peugeot, където е част от заводския тим, участващ в рали „Дакар” и другите големи офроуд надпревари и отделно от това кара и в световния шампионат по рали крос.

Льоб отново ще кара WRC автомобил, но само на тестове

За 13 години в Citroen Себ спечели 9 титли и 78 ралита в WRC, а сега му предстои един тестов ден на асфалт с C3 WRC. Докато караше в световния рали шампионат Себ беше признат за най-бързия пилот на асфалт, а след него тази титла получи сънародникът му Себастиен Ожие.

„Мога да помогна с опита си за развитието на C3 WRC – обясни Льоб. – Нямам търпение да тествам колата, за да видя как са се развили технологиите според новите правила в мое отсъствие.”

Citroen пропусна сезон 2016 в WRC, за да се подготви сериозно за 2017, но сезонът върви с поредица неудачи за тима. Крис Мийк вече показа, че като скорост е равен с най-добрите в шампионата, но все още допука твърде много грешки и отпадания. Затова и Мийк пропусна ралито в Полша, където мястото му зае бившият заводски пилот на VW Андреас Микелсен.

Льоб отново ще кара WRC автомобил, но само на тестове

Льоб напусна WRC в края на 2012, след като спечели деветата си поредна световна титла. Въпреки опита, който натрупа в други надпревари, Себ призна, че в сърцето си остава рали пилот и това е дисциплината, която обича най-много. Тестът на Льоб ще е част от подготовката на тима за рали „Германия” през август, за което тимът е заявил Мийк, Микелсен и Крейг Брийн.

Тагове: wrc citroen citroën
0 от 500