IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Краш-тест с жив човек в колата (ВИДЕО)

Безумната идея беше реализирана от руското подразделение на Hyundai

Краш-тест с жив човек в колата (ВИДЕО)

Компанията Hyundai проведе краш-тест на седана си Solaris, в който се намираше жив човек. Изпитанието се проведе на пистата ADM Raceway в Мячково.

Краш-тест с жив човек в колата (ВИДЕО)

Зад волана на автомобила, който се проезвежда специално за руския пазар, се намираше каскадьорът Мартин Иванов. Той е дублирал звезди като Мат Деймън и Даниел Крейг в някои от филмите им. Сблъсъкът с железобетонната бариера бе заснет от камери, снимащи 1000 кадра в секунда.

Иванов разви 64 км/ч и се блъсна в препятствието. Абсолютно идентичен тест се провежда от европейската организация, проверяваша безопасността на автомобилите Euro NCAP. След удара шофьорът излезе сам от колата, като не получи никакви травми.



Снимка и видео: Solaris

Тагове: hyundai solaris
0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Иво ( преди 6 години )
    Преди месец катастрофирах с Пежо 307, почти челен удар с около 80 км/ч. Бях с колан, НО еърбеците не ми се отвориха...нямах и драскотина по себе си. Тъй че тоя хич да не ми се хвали с тоя хюндай, че и каска носел.
  • #4
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    С каска е,защото иначе дебелата руска кратуна ще спука еърбега и ще счупи волана.Затова е с каска,за безопасност на колата.
  • #3
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Alfist ( преди 6 години )
    Като е гарга да е рошава, защо е с каска?
  • #2
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Д ( преди 6 години )
    Да бе, то в Холивуд не се правят екшън филми с безумни каскади от има-няма 70 години насам...
  • #1
    18 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Само руснак може да го направи това.Всъщност руснаците са единствените,които са спускали десантна бойна машина от самолет с екипажа вътре и се приземяват успешно.