IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Заработи новият завод на VW в Русия

Вчера след тържествена церемония, Volkswagen започна производството в своя нов завод в Калуга, Русия.

Заработи новият завод на VW в Русия
Първоначално до пролетта на 2008 г. в него ще се асемблират два модела - VW Passat и Skoda Octavia. След това към тях може да се присъединят и VW Jetta и Skoda Fabia, а към края на годината и кросоувъра VW Tiguan. 


Плановете на групата са да сглобява до седем свои модели в руския завод. Продажбите на първите автомобили произведени в Калуга ще започнат в началото на 2008 г., след като бъде създаден необходимия стоков запас. Очаква се до края на 2008 г. в завода в Калуга да бъдат произведени 66 000 автомобила на групата VW. 

До средата на 2009 г. в Калуга ще започне пълен цикъл на производство, включително заварка на каросерията, боядисване и др. Тогава се очаква в руския завод на VW да започне производството на изцяло нов модел, компактен седан, който ще бъде създаден на платформата на VW Polo. Тогава заводът би трябвало да произвежда 115 000 автомобила годишно и да има потенциал да повиши своя капацитет до 150 000 автомобила в най-близко време. 

Строителството на завода заемащ 400 хектара край Калуга, започна преди 13 месеца. Кредит в размер на 750 млн. евро за неговото изграждане бе отпуснат от Европейската банка за реконструкция и развитие, която сега притежава 20% от завода. В него ще работят около 5 000 души.
0 от 500