IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford забавя производството на новия GT

Причината е проблем с доставките на нужните части

Ford забавя производството на новия GT

Американският производител Ford Motor Company съобщи, че производството на новия GT ще бъде забавено. Според изданието Automotive News причината е в ограничените доставки на части, нужни за сглобяването на автомобилите.

Ford забавя производството на новия GT

В съобщение, адресирано до всички собственици, компанията споделя, че производството на автомобилите се забавя поради нуждата от някои допълнителни тестове, както и сертифицирането за употреба и износ на определени компоненти. Според Ford намирането на решение на възникналите нужди ще повиши производството в бъдеще.

От автомобилния гигант уверяват, че въпреки вероятното недоволството на клиентите, автомобилите ще бъдат доставени. Като доказателство за това Ford гарантира, че процесите по сертифициране и провеждане на нужните тестове са почти завършени.

До момента са доставени 50 автомобила GT, като се очаква на по-късен етап всеки ден от завода да излиза по един готов GT. Предполага се също, че скоро ще бъде обявен тримесечен срок, в рамките на който всички поръчки за GT ще бъдат изпълнени.

Новият Ford GT разполага с 3.5-литров EcoBoost V6 двигател с двойно турбо, генериращ 647 к.с. и 744 Нм въртящ момент. Заедно със 7-степенната трансмисия с двоен съединител, автомобилът може да развие максимална скорост от 347 км/ч. Ускорението от 0 до 100 км/ч пък по-малко от 4 секунди.

Снимка: Ford

Тагове: ford gt ford motor company
0 от 500