IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes превърна Е-Class в брутален всъдеход

Модификацията All-Terrain 4x4² вероятно ще излезе в малка серия

Mercedes превърна Е-Class в брутален всъдеход

Група инженери от компанията Mercedes-Benz създаде експериментална версия на комбито E-Class, която е предназначена за движение по много тежки терени. Автомобилът, който е получил добавка 4x4² към името си, бе тестван от изданието Auto Express.

Mercedes превърна Е-Class в брутален всъдеход

Идеята за създаването на E-Class All-Terrain 4x4² принадлежи на инженер Юргену Еберле, който е част от екипа, разработил новото поколение на семейството E-Class. Работата върху всъдехода е продължила 6 месеца, като проектът е бил одобрен от ръководството на Mercedes-Benz.

Част от конструкцията на автомобила е направена от карбон, а в окачването са използвани портални мостове - същите, като тези на всъдехода Mercedes-Benz G500 4x4², шестколесния пикап AMG G63 6x6 и Mercedes-Maybach G 650 Landaulet. В резултат от това клирънсът е увеличен близо 3 пъти - от стандартните за модела 160 мм до 400 мм. Освен това машината е получила специални гуми за тежък терена.

Задвижването на Mercedes-Benz E-Class All-Terrain 4x4² става с 3,0-литров бензинов мотор, развиващ 333 к.с. и 450 Нм въртящ момент. Ъгълът на преодоляване на препятствие е 35,8 градуса, като всъдеходът може да премине без проблем ров с дълбочина до 500 мм.

Според информацията на Auto Express, ръковдството на Mercedes-Benz е приветствало създаването на E-Class All-Terrain 4x4² и в момента обмисля пускането на автомобила в ограничена серия.

Снимки: Auto Express

 

Тагове: mercedes-benz e-class
0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    До кога ще ни залъгват с тези брутални всъдеходи?Вече стават смешни и ***.Кога най-накрая ще произведат един яростен всъдеход?
  • #4
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Като прототип е интересно, евала и за порталните мостове и другите сериозни офроуд доработки, но освен няколко любители на странностите не виждам кой би предпочел повдигната Е-класа пред G-класа примерно.
  • #3
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Това е някаква бутафория и нищо повече.Няма лошо да създават и подобни играчни, но с 40 см просвет къде ще ходи този повдигнат лек автомобил?40 см просвет, а може само 50 см вода да гази. Нещо не ми се вързва. Явно са объркали мерките някъде. По-точно за просвета най-вероятно. По снимките не виждам да е 40, а по скоро около 25-30 см.Цена не споменатват, защото вероятно не е за казване. Предполагам ще почва от 150 000 лв. в най-добрия случай.
  • #2
    7 rate up comment 3 rate down comment
    МЕТАХА ( преди 6 години )
    Това наистина не е просто един lift up e class , a един истински off road МБ . Предполагам , че споменатия ров дори пален с вода или тиня няма да баде проблем!
  • #1
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    400 мм клиренс е нещо доста сериозно. Тази кола е само за извън пътя толкова повдигната.