IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lotus представи най-мощната кола в историята си

Купето Evora GT430 разчита на мотор с 436 к.с.

Lotus представи най-мощната кола в историята си

Британският производител Lotus представи най-екстремната модификация на спортната си кола Evora, която е получила добавка GT430 към името си. Това е и най-мощният „граждански” автомобил в историята на марката.

Lotus представи най-мощната кола в историята си

Купето се задвижва от модернизиран 3,5-литров V6 двигател с механичен компресор. Мощността на мотора, който се съчетава с 6-степенна механична скоростна кутия, е 436 к.с. и 440 Нм въртящ момент. Автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,7 секунди, а максималната му скорост достига 305 км/ч.

Машината е получила предна и задна брони от карбон. От същия материал са направени предния сплитер и задното антикрило. Това е помогнало за постигане на тегло от 1258 кг., което е с 26 кг. по-малко от модела Evora Sport 410.

В стандартнато оборудване на автомобила влизат изпускателна система от титан, самоблокиращ диференциал Torsen, регулируеми амортисьори Ohlins, нови леки пруживи Eibach, а също така и гуми Michelin Pilot Sport Cup 2.

От компанията твърдят, че новото купе е записало време от 1 минути и 25,8 секунди за обиколка на изпитателния полигон в Хетел. Този резултат е почти еднакъв с този на екстремния пистов модел  Lotus 3-Eleven.

Lotus Evora GT430 ще излезе в ограничен тираж от 60 бройки, като цените засега са неизвестни.

Снимки: Lotus

Тагове: gt40 lotus evora
0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    как да няма кинти нали китайското волово ще да правят съвместно с полстар конглокент конглокентна м на бмв на амг на марседес и рс на ауди кинти има потенциал няма иначе нямаше да се докарат до това ниво дизайн и технологии от от моето детство
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Мисля че е няколко идеи по сигурно
  • #3
    6 rate up comment 2 rate down comment
    turbo ( преди 6 години )
    Що ве,според теб спортните коли от хром-ванадиева стомана ли трябва да ги правят или да ги изливат от чуг'ун...да са по-здрави.. :)В тази кола водача със сигурност е по-защитен отколкото в колата дето караш ти...Сега да не кажеш,че караш някой брониран S клас..:)))))
  • #2
    1 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тоя пластмасов кашон ако катастрофира ще се разлети на парчета по цялата писта,а шефьора ще го стържат от пътя с шпатула.
  • #1
    3 rate up comment 7 rate down comment
    112 ( преди 6 години )
    Страхотен автомобил но дизайна вече остаря. Проектите им са страхотни, жалко че няма пари за реализация.