IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

V6 с 325 к.с. за възродения Ford Bronco

Всъдеходът ще поучи и хибридна версия

V6 с 325 к.с. за възродения Ford Bronco

Докато по-голяма част от производителите се отказват от двигателите с много цилиндри, компанията Ford продължава да гледа назад в миналото. Американците усилено работят по възражднето на един от легендарните си модели – всъдеходът Bronco, като вече са ясни двигателите, които ще получи той.

V6 с 325 к.с. за вързродения Ford Bronco

Пред изданието Gear Patrol един от участниците в разработката на автомобила, разкрива, че за Bronco е предвиден 2,7-литров V6 двигател от семейството EcoBoost. Мощността на мотора е 325 к.с., като освен него се придвижда и хибриден агрегат.

Източникът на изданието, чиято самоличност не се разкрива, допълва, че всъдеходът ще запази познатия дизайн, но в същото време ще се различава значително от основния си конкурент Jeep Wrangler. На външен вид Bronco ще се доближава до концепта Ford Troller, разработен от бразилското подразделение на концерна.

Друга важна подробност е, че моделът ще се предлага само във вариант с 5 врати, докато оригиналният Bronco беше достъпен и с 3 врати. Според маркетолозите на Ford, подобна версия няма да намери купувачи и затова в компанията се отказват от нея.

Очаква се възроденият модел да изпозва шасито на пикапа Ford Ranger, което ще позволи на компанията да спести средства от разработката на нова платформа за модела. Новият Bronco трябва да излезе на пазара през 2020 г.

Снимка: Ford

Тагове: ford bronco v6 ecoboost
0 от 500