IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шеф в BMW избяга при съперник на Tesla

След 30 години при баварците Улрих Кранц премина във Faraday Future

Шеф в BMW избяга при съперник на Tesla

Компанията Faraday Future, която се занимава с разаботката на електромобили, способни да се конкурират с моделите на Tesla Motors, има нов технически директор. Това е Улрих Кранц, който досега оглавяваше подразделението BMW i, разработващо хибридните и електрически модели на баварския производител.

Шефът в BMW избяга при съперник на Tesla

Кранц разкри, че първото му задача ще бъде подготовката за пускане на пазара на кросоувъра FF 91. Бившият шеф в BMW бе категоричен, че за него е много важно да работи в компания, която е съсредеточена към бъдещето, а не просто готви един електрически модел.

Германецът започва работа в автомобилната индустрия още през 1986 г., когато постъпва на работа в BMW. Там се издига до главен продуктов директор в MINI, а през 2007 г. оглавява i-подразделението на баварците.

Първият модел на Faraday Future – кросоувърът FF 91, дебютира през януари. Всъдеходът е дълъг 5,2 метра, като разполага с 4 електромотора, равиващи обща мощност от 1050 к.с. С едно зареждане кросоувърът може да измине 700 км. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 2,4 секунди, което е по-бързо от това на  Ferrari 488 GTB.

Снимка: BMW

Тагове: bmw i faraday future
0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    За пари се е продал бе, стига писахте глупости. Човека е на години вече няма още много да работи, решил е да разнообрази малко и да захлеби като за последно. Кво толкова се чудите? Естествено че ще изтъкне някаква "покъртителна" причина за оправдание.
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    pena ( преди 6 години )
    "Това за пред хората, все пак БМВ нямат един хибрид и един ел.модел." Всъщност имат само един ел. модел. И то доори не е масова кола а доста странен "бутиков" модел. А именни BMW i3.
  • #1
    12 rate up comment 2 rate down comment
    pena ( преди 6 години )
    "за него е много важно да работи в компания, която е съсредеточена към бъдещето, а не просто готви един електрически модел."Толкова за прогресивното мислене на шваботе :-D