IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes представи първия си сериен пикап

X-Class е получил окачване с пружини и дизелов V6 двигател

Mercedes представи първия си сериен пикап

Компанията Mercedes-Benz официално представи първия сериен пикап в историята си, като той се казва X-Class. Моделът, чиято концептуална версия дебютира още през есента на 2016 г., бе показан на специално мероприятие в ЮАР.

Mercedes представи първия си сериен пикап

Пикапът е изграден на платформата на Nissan Navara. Предната част на окачването на Mercedes-Benz X-Class е с двойни напречни лостове, а задното е на пружини. При другите модели от този клас отзад окачването е с ресори.

Дължината на Mercedes-Benz X-Class e 5340 мм, широчината – 192 мм, височината – 1819 мм. Разстоянието между двете оси е 3150 мм, а клирънсът достига 202 мм.

Товарната платформа на пикапа е с размери – дължина от 1587 мм, широчина – 1560 мм и височина – 474 мм. Заявената от производителя максимална товароподемност на X-Class достига 1042 кг.

На първо време моделът ще се предлага с два турбодизела с 4 цилиндъра и обем 2,3 литра. Модификацията X 220d ще има една турбина, като ще развива 163 к.с. и 403 Нм. Версията X 250d получава две турбини и ще развива 190 к.с. и 450 Нм.

Малко по-късно тази година ще излезе и версия с 3,0-литров дизелов V6, развиващ 258 к.с. и 550 Нм. За някои пазари – като Дубай и Мароко, например, се предвижда и 2,0-литров бензинов мотор със 165 к.с.

За пикапа са предвидени две система на задвижване на четирите колела 4Matic. При версиите с 2,3-литров дизел тя ще се изключва, докато при тази с V6 мотора ще работи постоянно.

Продажбите на Mercedes-Benz X-Class в Европа стартират през ноември, а през януари 2018 г. пикапът ще стъпи на пазарите в ЮАР и Австралия. В началото на 2019 г. той ще започне да се предлага в Бразилия и Аржентина. Цените в Германия стартират от 37 294 евро.

Снимки: Autonews, Mercedes-Benz

Тагове: mercedes-benz x-class
0 от 500
  • #21
    3 rate up comment 1 rate down comment
    METAXA ( преди 6 години )
    А най-добре е да се купи F-150 RAPTOR !
  • #20
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Ммм Не. ( преди 6 години )
    По добре човек да си купи Nissan Navara! Какъв е смисъла да се доплаща заради едната емблема?Не само че Navara е по евтина ами и изглежда по добре. Аз мисля че Мерцедес се излагат в случая. Толкова ли не можаха да разработят своя платформа която да е уникална. И да сложат дизела от Г класата. А и все пак правят камиони и със сигурност имат достатъчно опит в тежките машини.
  • #19
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Можеха повече да се постараят в дизайна, но и така си е хубав.
  • #18
    5 rate up comment 2 rate down comment
    ха-ха-ха ( преди 6 години )
    Тия пък нещо да не видят. Видяха че Рено пуснаха пикап и айде сега и те барабар Петко с мъжете
  • #17
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Трябва да си голям комплексар, за да си вземеш нещо, което е лоша имитация само заради емблемата. И то не само кофти имитация, но и със сигурност по-скъпа заради звездата отпред. Да живеят комплексарите, за да просъществува немското!Амин!
  • #16
    3 rate up comment 5 rate down comment
    JDM+Mercedes ( преди 6 години )
    Като фен на марката, не ми харесва от към дизайн.Но това, че е на базата на Нисан Навара (другата ми любима марка) може да се окаже като коз.Въпреки дизайна, със сигурност ще е успешен на пазари като САЩ и Китай, най-вече заради емблемата отпред.
  • #15
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Те не само за пикапите спаха, а общо взето за всичко. Добре, че са Дачия да има от кого да вземат технологии. А сега да се доказват с нещо по-грозно и по-скъпо от Дачия, само заради една емблема ми се струва малко несериозно. Това са работни коли и емблемата е без значение. Хората искат нещо здраво, което да е безпроблемно, за да си вършат работата. А немеца щом го е пипнал със сигурност ще е направено за позьори, които ще го ползват да ходят в селската дискотека или до МОЛ-а.
  • #14
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Фигаро ( преди 6 години )
    Е не придиряйте толкоз, като е на базата на Нисан Навара,..всичко гледа лесничкото..и отзад с пружини... нещо ..мъка..Ама айде де да си намери място на пазара че има нужда.Досега спаха..и Мерц..откога трябваше да има пикап.
  • #13
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Унуй
  • #12
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Koe_