IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus подготвя конкурент на Nissan GT-R Nismo

Бъдещото купе LC F ще получи мотор с 600 к.с.

Lexus подготвя конкурент на Nissan GT-R Nismo

Компанията Lexus работи върху нова версия на флагманското си купе LC. Тя ще получи добавка F към името си и ще трябва да се конкурира с автомобили като Nissan GT-R Nismo и Mercedes-AMG GT R, съобщава изданието BestCar Web, което предлага и свое виждане за вида на суперколата (на първата снимка).

Lexus подготвя конкурент на Nissan GT-R Nismo

Очаква се машината да получи нов двигател – 4,0-литров V8 с директно впръскване на горивото и две турбини. Мощността на агрегата ще бъде около 600 к.с., а максималният въртящ момент ще достигне 690 Нм.

Други подробности за Lexus LC F засега липсват, като е известно само, че той ще бъде показан през 2019 г. Японският производител предвижда използването на същия двигател и на други свои „напомпани” модели.

Lexus подготвя конкурент на Nissan GT-R Nismo

Към момента Lexus LC (на втората снимка) се предлага с два силови агрегата – 5,0-литров атмосферен V8, развиващ 477 к. и 527 Нм въртящ момент. Хибридната версия на свой ред разполага с 3,5-литров V6, електромотор, комплект литиево-йонни батерии и 4-степенна автоматична скоростна кутия. Мощността на системата е 295 к.с.

Снимки: Lexus, BestCar Web

Тагове: lexus lc f nissan gt r
0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тубите с масло ги търси при немските шлепове! Там в багажника има резервно турбо, двигател, окачване, електроника. Все пак при германчетата, това са консумативи.
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    GP ( преди 6 години )
    Щели да се изложат с нехибридната версия... Ти се излагаш, пич с подобни коментариЩе си позволя да цитирам Motortrend, хората които се интересуват от коли са наясно, че това е най-голямата автомобилна медия: "Както хората не ни вярват колко бърза е Тесла, така и не ни вярват колко приятен за каране е Lexus GS F"
  • #4
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    И ГТР- а и това на снимката са уникално красиви. А и сегашния атмосферен е .. ммммммм!
  • #3
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Nissan GT-R е един и няма просто конглокент. Просто японците са направили една наистина много добра кола.
  • #2
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Striker ( преди 6 години )
    "...Лексус не пущат нов модел..." - брат, ще се "изпущя" в гащите като го прочетох, хахахах!
  • #1
    16 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    100% ще има и хибрид!Може би първо ще пуснат нехибридната версия, а после хибридната или и двете едновремено и заради това да се бавят, но Лексус не пущат нов модел без хибридна версия и едва ли точно този ще прави изключение. А и политиката на Тойота е до 2020 г. всички модели на компанията да са и с хибридни версии. На този етап успяват доста успешно да се справят.