IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari променя стратегията при супер колите?

Суперавтомобилът на Ferrari FXX е сериозен тест за най-новите технологии на фирмата, както при състезателните автомобили, така и за серийните модели.

Ferrari променя стратегията при супер колите?
Използваният при него двигател обаче, скоро може да бъде изоставен. Има вероятност познатият V12 с работен обем 6.2 литра да бъде заменен от по-ефективния би-турбо V8, който да видим при наследника на Enzo. 


Новият супер автомобил трябва да се появи през 2012 г. Ferrari използва подобен двигател при модела F40, но след това замени този двигател при новите си супер модели с по-мощните агрегати V10 и V12. 

Техническият директор на Ferrari GT Роберто Федели (Roberto Fedeli) потвърди, че все още се анализират възможностите да се монтира както V12, така и V8 на бъдещата супер кола, но заяви, че Ferrari вече не се интересува от надпревара в мощността. 

„За нас вече не е въпрос само на мощност. Ние трябва да изберем как да поддържаме съотношението тегло-мощност при бъдещия Enzo, дали като вдигаме мощността или да намаляваме теглото. Ако успеем да направим бъдещият супер автомобил с тегло до 1000 кг. той може да бъде с новия V8, който ще е напълно достатъчен. Имаме година, година и половина да решим какво искаме”, казва Федели.
0 от 500