IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Само 400 бройки от хотхеча Toyota Yaris ще стигнат до Европа

Цената на версията GRMN стартира от 29 900 евро

Само 400 бройки от хотхеча Toyota Yaris ще стигнат до Европа

Компанията Toyota ще предложи само 400 бройки от хот-хеча Yaris GRMN (първия подобен модел на японския производител през последните 10 години) на пазара в Европа. Това съобщи изданието Autocar.

Само 400 бройки от тох-хеча Toyota Yaris ще стигнат до Европа

Производството на хечбека ще стартира едва в края на септември, като първите 100 бройки ще бъдат за пазара във Великобритания. Там цената на автомобила вече е известна – 26 295 паунда (еквивалент на 29 900 евро).

Основните конкуренти на Toyota Yaris GRMN ще бъдат модели като Ford Fiesta ST, Opel Corsa OPC, MINI Cooper S и Peugeot 208 GTI. Именно големият брой подобни автомобили, предлагани на Стария континент, е в причината в Toyota да решат да предложат машината в ограничен тираж.

Само 400 бройки от тох-хеча Toyota Yaris ще стигнат до Европа

Вече е известно, че първият хот-хеч на Toyota от 10 години насам ще получи 1,8-литров бензинов мотор с механичен компресор. Мощността на двигателя е 210 к.с., като той се съчетава с 6-степенна механична скоростна кутия. Задвижването е към предната ос.

Само 400 бройки от тох-хеча Toyota Yaris ще стигнат до Европа

Yaris GRMN е оборудван със специални амортисьори Sachs, спирачна система с вентилируеми предни дискове, диференциал с повишено триене Torsen, 17-цолови джанти, както и спортни волан и седалки от Toyota GT86.

Снимки: Toyota

Тагове: toyota yaris toyota grmn
0 от 500
  • #5
    32 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    30 000 евро за Ярис? Спортен Ярис? Егати какво следва - близалка с вкус на ***?
  • #4
    33 rate up comment 1 rate down comment
    pffff ( преди 6 години )
    Тоя двигател не е ли от Celica още? Егаси напредъка двигател от 99година:) Технология му е майката:)
  • #3
    35 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ако се наредя на опашката, и ще свършат пред мен.Пуууууууу.......
  • #2
    38 rate up comment 4 rate down comment
    Дошовица ( преди 6 години )
    Пълна каша е тоз автомобил...По бърз от спортното купе, двигателя с компресор и голям обем, пък мощност - като за кофичка кисело мляко... И накрая - ограничена серия.Ай стига ве, това не правилния продукт за спортен градски хеч.
  • #1
    41 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Симпатичен мъник, който ще разревава доста "спортисти". В града ще е, като стрела. Разочароват ме, че няма да е сериен, а ограничена бройка. Другото нещо е защо не направят хот-хеч с хибридна система. Тогава лудницата ще е пълна. Въртящ момент от 0 об/м ще изтрелва мъника, като катапулт. Хем ще бъде бързо, хем икономично.