IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi Sport прави електрически SUV

Моделът ще се появи между 2020 и 2025 г.

Audi Sport прави електрически SUV

Audi Sport планира да представи спортен електромобил между 2020 и 2025 г., като се предполага, че става въпрос за SUV модел.

Audi Sport прави електрически SUV

Главният изпълнителен директор на Audi Щефан Винкелман вече даде да се разбере, че предпочита компанията да поеме курс направо към електромобилите и да „прескочи” етапа с лансиране и развитие на plug-in хибридни модели и освен това развитието на гамата на марката е насочено към SUV модели, след това идват седаните и комби версиите и едва накрая – суперавтомобилите.

А една от причините в Audi да предпочитат големите модели за електромобили е изцяло практична: на борда им има повече място за батерии, а използването на последните технологии спомага за намаляване на теглото на колите. Все пак, Винкелман допълни, че „няма нищо против хибридите”, но държи електрификацията на моделната гама на марката да стартира усилено през 2020 г.

„Но ако трябва да избирам един модел, който да е максимално добре ориентиран към клиентите и да изпълним много цели с един модел, то моят избор ще е електромобил с батерии”, обясни шефът на Audi.

Естествено, с оглед на представянето на концепта Audi e-tron Quattro в Шанхай, прогнозата за това, че първият модел на Audi Sport ще е SUV изглежда лесна, но се чакаше и подсказването на Винкелман.

Снимка: Audi

Тагове: audi audi sport
0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Spider-Man ( преди 6 години )
    По скоро на Пернишки супер герой. "Батман vs. Винкелман" очаквайте скоро по кината в София (в Перник няма кино) :D
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Ще, ще, ще ( преди 6 години )
    Пак говорят в бъдеще време, и отново нищо определено. Разбрахме какво предпочитат на така и не разбрах от новината какво ще направят. То и те ако знаеха, може би щяха да ни кажат.
  • #1
    5 rate up comment 1 rate down comment
    ььььь ( преди 6 години )
    2020 то тогава всички ще изкарат електрички , то това не е новина