IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault работи упорито за масов електромобил

Наскоро шефът на Renault-Nissan Карлос Гон (Carlos Ghosn) обяви, че Renault планира производството на електрически автомобил в Израел през 2012 г.

Renault работи упорито за масов електромобил
Сега става ясно, че най-вероятно Renault ще се кооперира с израелският бизнесмен Шай Агаси (Shai Agassi) за изпълнение на неговия проект Better Place (По-добро място), предназначен за създаването на инфраструктура необходима за обслужването на бъдещите електромобили. 

Renault вече показа своята посветеност в създаването на екологични и високоефективни автомобили от така наречената Eco2 line. Сделката между Agassi и Renault е нова конкретна стъпка, като споразумението вероятно ще бъде подписано в началото на следващата година, пише списание Business Week. 


Проектът Better Place на Agassi стъпва на идеята, че електроенергията е лесно достъпен енергиен източник за разлика от водородното гориво или био-горивото. За да стане реалност масовото използване на електромобили сега е необходимо създаването на подходяща инфраструктура на подходящи и леснодостъпни места. 

Renault се кооперира с проекта Better Place за да създаде подходящ електромобил за масова употреба. Колата трябва да има различни варианти за различни цели. Колкото по-бързо големите автомобилни фирми предложат достъпни електромобили на пазара, толкова по-бързо ще заработи и проектът на Агаси.
0 от 500