IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW сменя Mercedes като спонсор на германския национален отбор по футбол

Договорът е най-големият в историята и влиза в сила от началото на 2019 г.

VW сменя Mercedes като спонсор на германския национален отбор по футбол

Компанията Volkswagen ще замести Mercedes-Benz като спонсор на германския национален отбор по футбол. Договорът за финансова помощ влиза в сила от началото на 2019 г., като е най-големият в историята на германския футбол. Mercedes беше спонсор на бундестима през последните 45 години.

VW сменя Mercedes като спонсор на германския национален отбор по футбол

Производителят от Волфсбург ще плаща между 25 и 30 млн. евро годишно, като споразумението е за 5 години. В тази сума влизат и 6 млн. евро на година, които ще бъдат използвани за организирането на турнира за Купата на Германия.

Според ръководството на Volkswagen, спонсорството на националния тим е идеалната маркетингова платформа, която ще позволи на компанията да изчисти лошия имидж, натрупан покрай скандала с манипулираните дизелови двигатели. И същевременно ще позволи на марката да покаже новата си стратегия, в която залага на електромобилите.

В момента компанията от Волфсбург е спонсор на едноименния отбор, който през този сезон успя да запази мястото си в първа бундеслига. Тимът обаче не е популярен извън Германия и това му носи съвсем малки приходи от реклами или продажби на артикули за феновете.

Снимка: Mercedes-Benz

 

Тагове: mercedes-benz volkswagen
0 от 500