IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хамилтън спечели у дома, стопи аванса на Фетел

Двойна победа на Mercedes, Себ спука гума в предпоследната обиколка

Хамилтън спечели у дома, стопи аванса на Фетел

Люис Хамилтън спечели за четвърти пореден път Гран при на Великобритания и общо за пет домашния си старт на „Силвърстоун”, но тази победа може да се окаже много по-важна от всички останали.

Хамилтън спечели у дома, стопи аванса на Фетел

Само за едно състезание Хамилтън, който беше начело от старта до финала, успя да стопи аванса на Себастиан Фетел начело на класирането на 1 точка, а германската звезда на Ferrari спука гума в предпоследната обиколка и се смъкна от 4-о на 7-о място, като мина и през бокса за нов слик.

С днешната си победа Хамилтън се изравни с легендата Джим Кларк, който също има победи в това състезание. Валтери Ботас, който тръгна девети, завърши втори и направи победата на Mercedes двойна, а последното място на подиума зае Кими Райконен, който също имаше проблеми с колата, но въпреки това се движеше пред Фетел.

На старта Хамилтън се изстреля напред, а Фетел загуби третото място от стартиралия до него на втора редица Макс Верстапен с Red Bull. След това германецът и Макс проведоха оспорвана битка зад Хамилтън и Райконен, но 4-кратният световен шампион не успя да мине напред. Наложи се да бъде повикан по-рано в бокса и пресичащата стратегия проработи, като беше допълнена и от забавянето на механиците на Red Bull при смяната на гумите на Макс.

В това време Ботас си пробиваше път напред и настигна първо Фетел, който вървеше трети, а след това и Райконен, който пък имаше проблеми с гумите. Финландецът ги изпревари и двамата, като атаката срещу Себ дойде на завоя „Стоу” в 43-ата от общо 51 обиколки.

После дойде успешното изпреварване и на Райконен, който трябваше да спира в бокса за нови гуми, а Ботас излезе втори, на 14 секунди зад Хамилтън. След проблемите на Фетел четвърти завърши Верстапен, следван от съотборника си Дениъл Рикардо, който спечели 14-и позиции, за да завърши пети.

Топ 6 допълни Нико Хюлкенберг с Renault, който остана на 2 секунди от Рикардо, а място в Топ 10 намериха още Фетел, пилотите на Force India Естебан Окон и Серхио Перес, както и Фелипе Маса с Williams.

Тагове: mercedes
0 от 500