IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

PSA ше довърши сделката за Opel до края на лятото

Комисията за защита на конкуренцията в ЕС одобри придобиването

PSA ше довърши сделката за Opel до края на лятото

Окончателното купуване на контролния пакет акции на компанията Opel от концерна PSA трябва да приключи до края на лятото. Сделката се оценява на 2,3 млрд. долара, като е била одобрена от Комисията за защита на конкуренцията в ЕС, съобщава Autocar.

PSA ше довърши купуването на Opel до края на лятото

Договорът между французите и американския концерн General Motors включва продажбата на марките Opel и Vauxhall, на 6 завода и 5 предприятия за производство на компоненти, както и на инженерния център на немската марка в Рюселхайм.

Сделката ще превърне PSA във втория по големина автомобилен производител в Европа след Volkswagen с пазарен дял от 17%. В момента френският концерн заема трета позиция, като изостава и от Renault-Nissan. През миналата година PSA е записал чиста печалба от 1,2 млрд. евро, след като през 2015 г. завърши с 555 млн. евро загуби.

Предвижда се също така около 40 000 бивши служители на GM да запазят своята работа и при новия собственик на Opel. Именно тяхното бъдеще бе един от въпросите, които забавиха сделката, тъй като профсъюзите в Германия твърдо се обявиха срещу евентуални съкращения на персонала.

Снимка: Autocar

Тагове: general motors opel psa
0 от 500
  • #7
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да Astra K една тежка тежка... ама ти от Опел знаеш само Кадет и Аскона, нали? В момента са им супер колите!
  • #6
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    кво Митсубиши ве смешен те бие в главата? къде го сложи при мачката? я по-добре пии хаповете и се успокой! а кой кого ще учи е друга работа и трите са безкрайно бездарни. опел са една класа по-добри от френските т0алетни, но са си скапани. колите им тежки,тежки...
  • #5
    9 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    От Опел поне могат да научат Пежо, Ситроен и Митсубиши как се правят коли, че това са трите най-бездарни производители и продукцията им към момента е под всякакви критика! Единствено Ситроен имаха нещо положително - едно окачване, ама го спряха...
  • #4
    1 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Грешка, опел,отдавна трябваше да е Ваг. Все пак опел трябва да е немско. Позор е това. Ваг произвеждат надеждни автомобили. Цялия свят затъва.
  • #3
    7 rate up comment 13 rate down comment
    Да се чете... ( преди 6 години )
    PSA ще довърши Opel до края на лятото.
  • #2
    21 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    То и рено-нисан купи Митсубиши + лада, не че ладата е върха но реното пък съвсем... и Геели купи Волво, и тата купи Лотус... света се окрупнява драги приятели - утре ще избирате от 2 коли но с по 10 емблеми, както още днес можете да си купите голф за всеки джоб или както А и Б класа са повече Рено отколкото Мерцедес. Такъв е живота.
  • #1
    9 rate up comment 12 rate down comment
    opel ( преди 6 години )
    Е баш па мачката ли се намери да купи орелчето... да му се не види...Не че Орела е въха на сладоледа, а *** па мачката ептен.