IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Виновник за Дизелгейт ще получи бонус от Volkswagen

Бившият шеф по двигателите принуди компанията да му изплати 1.4 милиона евро

Виновник за Дизелгейт ще получи бонус от Volkswagen

Групата Volkswagen се е съгласила да изплати бонус на бившия шеф по двигателите Хайнц-Якоб Нойсер, който бе освободен през есента на 2015 заради Дизелгейт. Информацията е на DPA.

Виновник за Дизелгейт ще получи бонус от Volkswagen
Хайнц-Якоб Нойсер

Нойсер бе завел съдебен иск срещу бившия си работодател, за да получи договорения бонус за 2015 година в размер на 1.4 милиона евро. Премията е била предвидена в договора на инженера, обвързана с определени пазарни резултати. От VW са предпочели да не стигат до процес.

Нойсер, който завеждаше цялата дейност по разработка на двигатели в концерна, бе принуден да напусне през септември 2015 като една от първите жертви на Дизелгейт. Няма доказателства той да е бил пряко свързан с инсталирането на измамното софтуерно устройство в дизеловите двигатели на групата, но се предполага, че е убедил служителите си да прикриват измамата.

Нойсер е и най-високопоставеният от шестимата бивши служители на VW, привлечени под съдебна отговорност в САЩ. Адвокатите му го посъветваха да не напуска Германия заради опасността да бъде екстрадиран.
 

Тагове: volkswagen
0 от 500