IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Продава се автомобилът на английската кралица

Произведеният през 2001 Daimler Majestic е изминал едва 24 000 км

Продава се автомобилът на английската кралица

Един от автомобилите, в който се е возила английската кралица Елизабет II, ще бъде продаден на търг на 26 юли. Това е произведеният през 2001 г. седан Daimler Majestic, съобщава The Sun.

Продава се автомобилът на английската кралица

Машината е била на служба на Нейно величество в продължение на 6 години – до 2007 г., когато е „пенсионирана”. Пробегът на луксозната кола е едва 24 000 км, като се твърди, че кралицата на няколко пъти сама е сядала зад волана на машината.

Между предните две седалки на лимузината е поставен специален отсек за дамските чанта на возещите се. Автомобилът разполага и с най-различни средства за връзка, както и с вградени сигнална лампа и сирена.

Продава се автомобилът на английската кралица

В интериора е използван любимия на кралското семейство зелен цвят, както и дърво и скъпа кожа. Според представител на търговската къща H&H Classics, която организира аукциона, седанът може да бъде продаден за около 45 000 британски паунда.

Трябва да се отбележи, че въпреки марката Daimler тази кола представлява луксозна версия на Jaguar XJ. Традициите и етикетът обаче изискват от кралското семейство да използва именно автомобил на немския производител, като тази марка е изпробвана от Едуард VII още през 1902 г.

Продава се автомобилът на английската кралица

Лимузината е оборудвана с 4,0-литров V8 двигател, благодарение на който ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 6,9 секунди. Максималната скорост е 240 км/ч.

Снимки: H&H Classics
 

Тагове: jaguar xj daimler majestic
0 от 500