IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche потвърди, че прави електрически SUV

През 2023 г. половината коли на марката ще са на ток

Porsche потвърди, че прави електрически SUV

Компанията Porsche ще предложи на клиентите си компактен  кросоувър с напълно електрическо задвижване. Това потвърди шефът на производителя от Щутгарт - Оливер Блюм пред изданието Manager Magazin.

Porsche потвърди разработката на електрически SUV

Новият „зелен” SUV ще бъде изграден на платформата на следващото поколение Macan, което трябва да се появи през 2022 г. По думите на Блюм, година по-късно половината от автомобилите на Porsche ще бъдат оборудвани с електрически силови агрегати.

Първият сериен електромобил на марката, който към момента е известен като Mission E, трябва да се появи през 2019 г. След това неговата платформа и електромотори ще бъдат използвани и на други машини.

Както се очаква, серийният Porsche Mission E ще получи два електрически двигателя – по един на предната и задна ос, като сумарната им мощност ще бъде около 600 к.с. Електромобилът ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди. С едно зареждане колата ще изминава 500 км/ч, като 80% от акумулаторите ще могат да се пълнят само за 15 минути.

Идеята за увеличаване на моделите с нулеви вредни емисии се дължи най-вече на все по-жестоките екологични стандарти в Китай, където Porsche продава все повече автомобили.

Снимка: Porsche

0 от 500
  • #10
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Разбира се, че Троше ще прави електрически СУВ.Нали Шкода също прави!?
  • #9
    6 rate up comment 2 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    "няма лошо само това електричество от къде ще дойде и ако дойде по какво ще се пренася"Пич, ти къде живееш? Нямате ли ток във вашето село?
  • #8
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    електроавтомобилите са поредния балон който ще гръмне когато инфраструктурата не ще е в състояние да задоволи потребностие от зарядни станции за произведените електроавтомобили както и автономните които са екзотични представители в инраструктурно и технологично изостанал съвременен свят
  • #7
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    няма лошо само това електричество от къде ще дойде и ако дойде по какво ще се пренася и когато се пренесе къде ще тролея ще се заражда 8 часа имам чувството че всички автопроизводители в бързината са впрегнали коня след каруцата както и архитектите по градоустройство проектират домове без паркинги и после да му мислим
  • #6
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Jimo ( преди 6 години )
    Имам ли парата Turbo S и тва е,това чудо дето ще ми съска ,не благодаря
  • #5
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тесля=ЕпалНищо....
  • #4
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Цитирах ти Reuters, CNBC и Bloomberg. Явно ти си по-умен от тях. Сигурно, ама надали... Догодина чакам Тесла да излезе на печалба, нали щели да продават по половин милион автомобила. В Библията пише: блажени са вярващите и тяхно е царството небесно.
  • #3
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не бързай като теле пред майка си, за фалита съм ти казал кога да го чакаш, нали си записа!?
  • #2
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Striker ( преди 6 години )
    Поредния абсурден автомобил на тази марка, откакто ВАГ-инал ги купи - Порше и СУВ - *** и компютър.
  • #1
    14 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Още един пирон в балона Тесла...