IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

421 коня за хибридното Volvo XC60

Доработката е на придворното ателие Polestar

421 коня за хибридното Volvo XC60

Компанията Polestar обяви, че скоро ще представи и доработка за Volvo XC60. С увеличението до 421 к.с. хибридното XC60 T8 става вторият най-мощен модел в историята на марката, заедно с XC90 T8.

Polestar ще покаже доработка и за Volvo XC60

Освен по двигателя, инженерите са обърнали внимание и на предавателната кутия. С подобренията предавките се сменят по-бързо, а границите между две предавки са пренастроени, с цел въртящият момент на двигателя да се използва максимално. В завой пък трансмисията ще може да задържа предавка за по-добра стабилност.

Според Хенрик Фрайс, вицепрезидент на отдела „Научни изследвания и развитие“ към Polestar, целта на доработките е максимално добро представяне на пътя. От студиото уверяват, че увеличената мощност няма да промени средния разход на гориво от 2.1 литра на 100 километра (калкулиран при градски преходи само на електричество). Няма да се наруши и гаранцията на автомобила, дадена от производителя.

Предполага се, че от тунинг отдела към Volvo са подготвили планове и за модификации на XC60, а именно T6, T5, D5 и D4.

Снимка:Volvo

0 от 500
  • #1
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Triforce ( преди 6 години )
    Направо започнаха да сцепват конглокенцията!Никога не съм го очаквал...Но пък в днешно време - очаквай неочакваното.Браво на Волво!!!