IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault ще пусне на пазара електрически хотхеч?

Предполагаемото Zoe RS трябва да ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.2 секунди

Renault ще пусне на пазара електрически хотхеч?

Компактното Renault Zoe е много далеч от това да бъде най-вълнуващият електромобил в света, но това може би е на път да се промени. Поне ако съдим по последния концепт на французите E-Sport, който е базиран именно на този модел. Концептът бе представен в началото на годината в Женева, когато стана ясно, че се задвижва от два електромотора, произвеждащи обща мощност от близо 460 к.с. и 640 Нм максимален въртящ момент.

Renault ще пусне на пазара електрически хотхеч?

Както става ясно, Renault Sport все още анализира евентуалните възможности за представянето на серийна версия на на модела, която да носи логото на Renault Sport – RS. В интервю за Autocar, шефът на специалния отдел на Renault – Патрис Рати – признава, че той и екипът му обмислят „появата на Zoe RS, което обаче е свързано със сериозни проучвания, които ще отнемат време“. Според него, до идеята за серийна версия на електрическия хотхеч изобщо се е стигнало, заради напредналите технологии в областта на батериите от последните години. Именно те правят Renault Zoe RS възможен проект, чийто сериен вариант продължава да се обсъжда.

Renault ще пусне на пазара електрически хотхеч?

Ако автомобилът все пак получи зелена светлина, то той ще претърпи значителни промени спрямо концептуалната машина на снимките. Освен модификации по кормилната уредба и шасито, батериите също ще бъдат значително оптимизирани, за да гарантират удължен пробег спрямо концепта, чиято енергия свършва след само около 15 минути на пълна газ.

Renault ще пусне на пазара електрически хотхеч?

За сравнение, обикновеното Zoe ZE 40, което се предлага на пазара, може да измине до 400 км с едно зареждане на батерията.

Ако серийният автомобил се доближи поне малко до динамичните характеристики на концепта, това би означавало, че можем да очакваме малък електрически звяр. От Renault Sport споделят, че изложеният в Женева автомобил може да се ускори до 100 км/ч за едва 3.2 секунди, а максималната скорост достига 210 км/ч. Времето за ускорение от 0 до 210 км/ч пък е по-малко от 10 секунди, което също е достойно за уважение.

Renault ще пусне на пазара електрически хотхеч?

Засега е сигурно, че преди да пуснат на пазара Zoe RS, на хората от Renault им предстои премиерата на чисто новия Megane RS. Премиерата на популярния хотхеч трябва да се състои на 12 септември по време на автосалона във Франкфурт. 

Renault ще пусне на пазара електрически хотхеч?

 

Тагове: renault zoe rs zoe ze 40
0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Още един пирон в балона Тесла.
  • #5
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    И защо да е абсурд електродвигателите са в пъти по-съвършени от ДВГ, проста конструкция, огромно КПД, максимален въртящ момент от момента на завъртането, единствено батерийте ги прецакват да не завладят пазара.
  • #4
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Абсурд да има ускорение 3.2 сек. Просто няма как да стане. Над 4 сек. ще е и мога да се хвана с всеки на бас. Нито теглото, нито размера, нито размера на гимите и разпределението на теглото ще му позволи да падне под 4 сек. Просто няма начин. Освен това и по-голяма батерия ще трябва и отлично охлаждане, защото при тези зверски ускорения батерията може да прегрее, ако охлаждането не е изчислено правилно. Ако ,*** ускорение около 4 сек ще е чудесно. Ще бъде може би най-бързия мъник в света.
  • #3
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    15 минути даваш сичката газ, и след това го качваш на платформата! Не мисля че си струва кефа.
  • #2
    8 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Колко ще струва, защото повече от 5000 ЛЕВА не давам.
  • #1
    15 rate up comment 6 rate down comment
    като за рено .. ( преди 6 години )
    "Ел. реното ... трябва да ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.2 секунди.." след което задължително отивате до кварталния магазин, купувате няколко броя ААА-батерийки и ги сменяте!