IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първи арестуван в Германия заради "Дизелгейт"

Задържаният от прокуратурата в Мюнхен е служител на Audi

Първи арестуван в Германия заради

Прокуратурата в Мюнхен е арестувала служител на Audi по обвинение в участие в манипулираните дизелови двигатели на концерна Volkswagen, станал известен в цял свят като "Дизелгейт".

Първи арестуван в Германия заради

Това е първият арест в Германия във връзка с аферата, съобщава Reuetes. Името на служителя се пази в тайна, но той е бил разследван и разкрит от германските служители на реда. И съответно не е част от разследването срещу Volkswagen Group, което се води в САЩ.

От прокуратурата допълниха, че арестуваният се е явил пред съда във вторник и засега остава зад решетките. Уточнено бе още, че към момента никой от шефовете на Audi не е обект на разследване заради скандала.

По същото време Министерството на правосъдието на САЩ повдигна официални обвинения срещу бившия инженер на Audi - Джовани Памио, за когото се предполага, че е играл основна роля в "Дизелгейт". През периода 2006-2015 г. той е бил шеф на групата експерти, разработвала дизеловите двигали на концерна. Именно тази група е създала системите, които контролират нивата на вредни емисии, отделяни от двигателите.

Според обвинението, 60-годишният Памио е бил наясно, че няма как да бъде излъгани американските стандарти и затова лично е наредил направата на софтуер, който да намалява резултатите от вредните емисии по време на тестове. Памио и подчинените му са знаели, че нарушават закона, но въпреки това са продължили да предоставят на властите неверни данни за нивата на вредни емисии.

По този начин вече 8 мениджъри от структурите на VAG са обвинени официално от властите в САЩ. Интересното е, че Памио е участвал в групата, която през 2006 г. се е срещнала с властите в Калифорния и е участвала в създаването на екостандартите. Той е един от най-големите експерти по дизелови двигатели в света, като е сред създателите на системата common-rail.

Снимка: Audi
 

Тагове: audi volkswagen ag
0 от 500
  • #6
    8 rate up comment 2 rate down comment
    thebrainless ( преди 6 години )
    Бушоните започнаха да гърмят, а бароните си раздават премийки, докато пушат доволно скъпите си пури и пият уискито си. Те са недосегаеми...
  • #5
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    То никой не го интересува и твоето ВАГенско мнение, но си го даде нали. И първите двама са прави в това, което казват, защото е точно така. Пусни търсачката и ще видиш! И Изперкел е разпитваха и си го има в нета и това за европейския парламент който е получил информацията от италианците и са замели инфото под килима и са продължили да толерират селската фирмичка. Това е положението с любимците ти. Измамници и мошеници големи са и това всеки го знае с изключение на ограничените хора.
  • #4
    9 rate up comment 7 rate down comment
    до първите двама ( преди 6 години )
    Много злоба има в думите ви...Някакви позитивни емоции изпитвали ли сте някога в живота си?Ауди, та Ауди, ВАГ, та ВАГ...все едно на някой му пука за вашето мнение!
  • #3
    2 rate up comment 2 rate down comment
    А рено кога? ( преди 6 години )
    Друго си е да си адвокатска кантора а не производител на некви си там коли! Френската проКУратура вече година обикаля рено ама и мосьо Гомн все още обикаля свободен по света и си подготвя теренче за ...след после!
  • #2
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Дори е разпитваха Меркел и в съда ходи да свидетелства, но се оказа, че уж нищо не знаела, а документите съвсем друго сочат. Информацията е подадена още 2007 г. В Германия и в евро парламента всичко е покрито с участието на лица от най-високо ниво. Меркел е част от лобито ФВ. Народната марка по време на кризата беше единственият немски производител на който му наляха безвъзмездно милиарди. Цялата немска икономика е умален модел на ФВ. Само лъжи, измами, подкупи, далавери и манипулации.
  • #1
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тези не се спряха с лъжите!То не беше, че БОШ им е пробутал софтуера, после, че бил само за тестове, после, че тайна група в концерна тайно го направила и какви ли още не лиготни. Сега уж били арестували някой от аЛуди, ама нямало повдигнати обвинения срещу никой. Направо потрес за неща, които си измислят. А рулетката си харчи 20-те милиона, които му дадоха да не говори много и никой не го закача, че ако се разприказва нещата отиват до Меркел, както писаха в немската преса,че тя е знаела всичко