IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Италианци измислиха хибрид с истински коне

Жребците теглят колата и зареждат батериите

Италианци измислиха хибрид с истински коне

Студиото за дизайн от Торино - Camal, представи необичаен проект - електромобил на бъдещето, който използва истински коне в качеството им на алтернативен силов агрегат. Моделът е получил името Viva.

Италианци измислиха хибрид с истински коне

По замисъла на авторите, машината се придвижва с теглене от коне, като в това време се зареждат батериите. Когато животните се уморят, се задействат електрическите мотори и пътуването продължава. При това то може да се осъществява изцяло със собствена електрическа енергия и напълно автономно.

На външен вид концептът изобщо не прилича на автомобил, като представлява футуристиченна капсула. Дължината на Viva достига 7 метра, широмината - 2,5 метра, а височината - 2 метра. В задната част на машината е поставено сферично колело с гума Goodyear.

В салона могат да се поберат 4 човека, като той наподобява стая с два дивана, разположение един срещу друг. От Camal допълват, че концепът трябва да покаже виждането за разкош и лукс на студиото, като той не се вмества в никакви класове превозни средства, познати досега.

Снимки: Camal
 

Тагове: camal
0 от 500