IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ясни са бензиновите мотори на новото Audi A8

По-малките от тях ще бъдат част от хибридна система

Ясни са бензиновите мотори на новото Audi A8

Компанията Audi продължава да разкрива подробности за новото поколение на флагмана си A8, чиято премиера ще се състои на 11 юли в Барселона. Вече са ясни бензиновите двигатели, с който ще бъде оборудвана лимузината.

Ясни са бензиновите мотори на новото Audi A8

Автомобилът ще получи четири, шест, осем и дванадесетцилиндрови мотори, като „четворките” и „шестаците” ще бъдат част от хибридна система благодарение на използването на стартер-генератор. Според представител на марката, тези версии няма да могат да се движат само на ток, но разходът на гориво при тях ще бъде намален с 0,7 л/100 км.

Базовата версия на новото Audi A8 ще получи 2,0 TFSI с 252 к.с. Това не е първата версия на модела с 4-цилиндров мотор. През периода 2012-2015 г. компанията предлагаше хибридна модификация с 2,0-литров бензинов двигател. Мотори с 4 цилиндъра има в арсенала на сегашните BMW 7-Series и Jaguar XJ, а при Mercedes-Benz S-Class той е част от хибридна система.

Следващият в йерархията е V6 3.0 TFSI в два варианта на мощност – 286 и 326 к.с. На основата на този двигател е създадена и пълноценен хибриден агрегат, при който електромоторът връща водещите колелата. Мощността на бензиновия двигател при нея ще бъде 326 к.с., но колко ще бъде общата мощност на агрегата засега остава тайна.

След това идва Audi A8 с мотор V8 4.0 TFSI с мощност 460 к.с. Модификацията S8 на свой ред ще получи също V8 4.0 TFSI, но с две турбини и 571 к.с. (при сегашната версия те са 520).

На върха на гамата ще се разположи удължената версия Audi A8 W12, при която досегашният атмосферен двигател с обем 6,3 литра и 500 к.с. ще бъе заменен от битурбомотора с обем 6,0 литра на Bentley Bentayga, чиято мощност е намалена от 608 на 585 к.с.

Снимки: Audi
 

Тагове: audi a8
0 от 500