IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Концепция на Mazda за малък кросоувър

Mazda разработва нов компактен кросоувър с предаване на движението към задните колела.

Концепция на Mazda за малък кросоувър
Кросоувърът ще бъде произвеждан на платформата на роудстера Mazda MX-5. Информацията беше потвърдена от шефа на европейското подразделение на Mazda Джеймс Муир (James Muir), който обеща прототипът на новия модел да бъде представен през есента на следващата година на автомобилното изложение в Париж. 


Компактният автомобил ще бъде предназначен главно за употреба в града. В технически план това ще бъде автомобил с понижено тегло, повишена ефективност и ниски вредни емисии. Двигателите ще бъдат най-съвременното предлагано от групата Ford както при дизеловите, така и при бензиновите агрегати. 


Да припомним, че в началото на годината Mazda също показа концепция на кросоувър, но от малко по-големия сегмент С - Mazda Hakaze (на снимката долу), с която Automedia.bg ви запозна. 


По размери Hakaze е малко по-голям от хечбека Mazda3 – по-дълъг е с 15 мм, по-широк е със 135 мм и по-висок с 95 мм. Предназначението на Hakaze обаче е по-широко, затова е оборудван с мощен двигател с обем 2.3 литра познат от Mazda6 MPS. 

Бъдещият малък кросоувър определено ще бъде с по-икономични четирицилиндрови двигатели и много по-нисък разход на гориво. Все още няма решение за серийно производство нито на Hakaze, нито на малкия кросоувър, за който говори Джеймс Муир.  
0 от 500