IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Продава се още един култов автомобил на Mercedes

Болидът W04 F1 е бил пилотиран от Люис Хамилтън през 2013 г.

Продава се още един култов автомобил на Mercedes

Болидът W04, с който отборът Mercedes-AMG се състезаваше във Формула 1, е обявен за продажба от избрана колекция на музея на марката в Щутгарт.

Продава се още един култов автомобил на Mercedes

Състезателният автомобил е бил пилотиран от Люис Хамилтън през сезона за 2013 г. Тогава с W04 Хамилтън завоюва победа в Гран При на Унгария, като се качи още 4 пъти на подиума. В края на сезона пилотът се класира четвърти след Себастиен Фетел, Марк Уебър и Фернандо Алонсо.

Самият болид е част от програмата All Time Stars, която компанията стартира преди няколко години. Тя е създадена с цел продажба на специални и значими автомобили на Mercedes, а W04 е най-новата оферта от нея. Състезателната машина от 2013 е оборудвана с V8 2,4-литров мотор с атмосферно пълнене, който може да генерира мощност от 750 до 830 к.с. и 18 000 оборота в минута. Информация дали системата за възобновяване на кинетична енергия (KERS) се включва в продажбата обаче липсва.

За момента не е ясна и цената, която ще бъде искана за W04. Това не е първият автомобил от програмата All Time Stars, който се обявява за продан. Модели като 1998 FIA GT-spec CLK LM и AMG C-Class 1996 също са били част от програмата. Към момента нов собственик очаква и тестов C-Class DTM 2004 с 4.0-литров бензинов V8 двигател с 470 к.с.

Снимка: Mercedes

0 от 500