IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda и Hitachi строят завод за електрически двигатели

Инвестицията в съвместния проект е за 44 млн. долара

Honda и Hitachi строят завод за електрически двигатели

Компаниите Hitachi Automotive Systems и Honda Motor Co обявиха за създаването на съвместно предприятие за разработка, производство и продажби на електрически двигатели за автомобили. Съвместната фирма ще се казва Hitachi Automotive Electric Motor Systems, като ще се базира в японската префектура Ибараки.

Honda и Hitachi ще правят завод за електрически двигатели

Партньорите ще инвестират в проекта 5 млрд. йени (около 44 млн. щатски долара), като Hitachi получава 51% от акциите, а Honda - 49%. Новото съвместно предприятие ще има за цел да "реагира бързо на глобалното нарастване на интереса към електромобилите от страна на автомобилните производители, като създава конкуретноспособни двигатели, използвайки опитите и на двете компании".

По-рано тази година Honda създаде подобна фирма в САЩ съвместно с General Motors. Тя ще произвежда горивни клетки за водородни автомобили от ново поколение. Компанията се казва Fuel Cell System Manufacturing, като ще започне работа през 2020 г. Все още няма яснота кога ще се появи продукцията на Hitachi Automotive Electric Motor Systems.

В плановете на Honda до края на годината влиза представянето на два напълно нови електромобила, единият от които ще се продава в цял свят, а другият - само в Китай. Японският производител планира до 2030 г. поне 2/3 от моделите на марката да използват електрически двигатели. Това обаче ще бъдат хибриди, а не чисти електромобили.

Снимка: Honda

 

Тагове: hitachi honda motor
0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тоа па?! Волво си купил! "От трън, тана глог"! Вземи си нещо немско да се видиш у кола!
  • #7
    11 rate up comment 1 rate down comment
    БайХУЙ ( преди 6 години )
    Бах мааму. Значи аз, дето съм минал 100к км. на две Хонди не знаех, че всеки ден трябва да им се долива масло. Благодаря, че ме светнахте. Да си знам, като си купя третата. А разбирачите да попрочетат малко за TSI и TFSI моторите и от какво се оплакват хората, та после да ачкат глупости по форумите.
  • #6
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Санчо инженера ( преди 6 години )
    Бас лова че и на Електрическите им двигателите ще трябва да се долива всеки ден нещо
  • #5
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Едо ( преди 6 години )
    44 милиона USD стигат за нещо като голям гараж. Истинските заводи почват от 500 милиона нагоре
  • #4
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Вагита - муахахахахаха!
  • #3
    15 rate up comment 6 rate down comment
    До вагитата ( преди 6 години )
    Маслояди са на майките ви...ушите. Що бе, хейтърчета говорите без да мислите - щото сте вагита.А такива като вас не мислят. Чули - недочули, бръщолевят.Четете, образовайте се и тогава драйскайте
  • #2
    24 rate up comment 2 rate down comment
    до долните двама ( преди 6 години )
    Първо, да не си помисли някой, че съм фен на японското, не съм. Обаче за двигатели на Хонда: да са маслояди, да са им добри само двигателите за лодки и моторни косачки... приятелчета, вие сте абсолютни дилентанти относно автомобилното двигателостроене, не искам нито да споря, нито да говоря с вас, вземете прочете нещо преди да се изхвърляте на изстривалката. Сега ми кажете, че и БМВ не може да прави двигатели... нещатници
  • #1
    24 rate up comment 2 rate down comment
    Браво! ( преди 6 години )
    Страхотна новина! Колкото повече конКУРенция, толкова по-добри продукти и по-ниски цени.