IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Френски автомобилни гиганти проявяват интерес към ЗАЗ

Германците от Daimler също обмислят възможността за закупуване на украинския производител

Френски автомобилни гиганти проявяват интерес към ЗАЗ

През 2016 г. украинската компания ЗАЗ произведе едва 403 автомобила от моделите Lanos, Sens, Vida (Chevrolet Aveo) и Forza (Chery Bonus).Това логично води към края на марката, която придоби огромна популярност по времето на бившия Съветски съюз.

Френските автомобилни гиганти проявяват интерес към ЗАЗ

Според местните медии, Запорожккият автомобилен завод все пак ще оцелее, като ще започне да произвежда автомобили от чуждестранни марки. От няколко дни в Украйна са представители на голям френски производител, който проявява интерес към предприятието. Французите са огледали производствената линия, както и спомагателните цехове.

Няма официална информация дали гостите са от Rennault-Nissan или от алианса PSA Group (Peugeot- Citroen). По-вероятно е да се първите, тъй като в PSA още не са завършили сделката по придобиването на Opel и едва ли преди това ще предприемат толкова сериозен ход.

Представители на германския концерн Daimler също са разгледали предприятието, като това е станало още през април. Интересът на немците не е сензация, тъй като те си сътрудничат със ЗАЗ повече от 20 години - в един момент в завода се сглобяваше моделът E-Class.

Снимка: Aautocentre.ua
 

Тагове: renault-nissan psa
0 от 500