IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar направи съперник на BMW M5 и Mercedes-AMG E63

Англичаните разкриха седана XJR с мощност 575 к.с.

Jaguar направи съперник на BMW M5 и Mercedes-AMG E63

Британският производител Jaguar официално разкри седана XJR, който развива мощност от 575 к.с. „Напомпаната” версия на флагмана на марката ще трябва да се конкурира с автомобили като Mercedes-AMG E 63 и BMW M5.

Jaguar направи съперник на BMW M5 и Mercedes-AMG E63

Премиерата на автомобила се състоя по време на Фестивала на скоростта в Гудууд през уикенда. Под капака на автомобила е поставен модернизиран 5,0-литров V8 двигател с компресор. Мощността е 575 к.с., а максималният въртящ момент достига 700 Нм. Скоростната кутия е 8-степенен автомат. Същата комбинация се използва от Jaguar и при модела F-Type SVR.

От компанията засега запазват останалите технически характеристики на автомобила, но се очаква той да ускорява от 0 до 100 км/ч само за 4,4 секунди. Максималната скорост на седана е 280 км/ч.

Ако се съди по представените снимки, седанът Jaguar XJR се отличава от стандартния модел по разширените си калници, по-големите гуми и подобрената аеродинамика. Автомобилът е получил модернизирано окачване и нова спирачна система.

Плановете на компанията са да започне да произвежда тази версия на седана през есента. Очаква се стартовата цена за Великобритания да бъде около 92 000 паунда.

Снимки: AutoExpress

Тагове: bmw m5 jaguar xjr
0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    GP ( преди 6 години )
    Въпреки, че JAG XE и XF са доста спортни и приятни за каране и имат добри двигатели са с доста немърливо изработени интериори, а вече доста старият XJ изостава по качество на интериора, не само спрямо Сегмент F, а и спрямо последната 5та серия и Е класа например. Всичко е в ръцете на новия Флагман, който или ще защити иметно на Джаг или трайно ще изпрати марката с едно стапало надолу от останалите
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    GP ( преди 6 години )
    По-принцип primorack е прав, но Jag е една от тези марки, чиито модели не отговарят еднакво като размер и цена на своите конглокенти, тоест техният флагман чисто ценово и като лукс отговаря на по-ниския Е сегмент, въпреки че е позициониран в сегмент F. Подобно нещо наблюдавахме с Volvo, които най-накрая осъзнаха, че S80 просто не отговаря на 7ма серия и компания, S60 пък не отговаря на E class и компания и S60 окончателно слезе в долния сегмент и го направиха по-малко... JAG е по същия път
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А за дрифт шампионата в Габрово нищо ли няма да отразите?
  • #3
    9 rate up comment 0 rate down comment
    primorack ( преди 6 години )
    XE - C class, 3 series, A4 XF - E class, 5 series, A6XJ - S class, 7 series, A8
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Wane ( преди 6 години )
    *XF де
  • #1
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Wane ( преди 6 години )
    Объркали сте класовете. XE е в лигата на серия 5 и E-Class. XJ е по-нагоре - 7 серия и S-Class (поне на теория, защото вече е твърде стар като модел).