IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Моделите на Tesla станаха по-бързи

Компанията обнови софтуера на Model S и Model X

Моделите на Tesla станаха по-бързи

Американският производител на електромоболи Tesla Motors обнови софтуера на предлаганите от нея модели, като това ще им позволи по-бързо ускорение от 0 до 100 км/ч, съобщиха от компанията.

Моделите на Tesla станаха по-бързи

Най-сериозен прогрес записва базовата версия на Tesla Model S. Досега модификацията Model S 75 ускоряваше от 0 до 100 км/ч за 5,5 секунди, но с новия софтуер времето е свалено до 4,3 секунди.

При варианта Tesla Model S 75D времето вече е 4,2 секунди вместо предишните 5,2 секунди. Обновяването е засегнало е динамиката на по-новата модификация Model S 100D, при която спринтът от 0 до 100 км/ч вече отнема 0,1 секунди по-малко – 4,1 секунди.

Аналогични промени е получил и електрическият кросоувър Tesla Model X, при който модификацията 75D ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,9 секунди, а 100D – за 4,7 секунди. Досега тези показатели бяха 6,0 и 5,5 секунди съответно.

Сред новостите за Model X е пускането на вариант със 7 места. Той се предлага като опция за кросоувъра, като ще струва на неговия собственик 3000 щатски долара.

Моделите на Tesla станаха по-бързи

Обновяването обаче ще се предлага единствено за чисто новите автомобили на Tesla. Тоест, клиентите, които вече са си закупили такива машини и ги използват, няма да могат да се възползват от подобрените характеристики.

Снимки: Tesla

0 от 500
  • #8
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Премиум германците, жалки сте!
  • #7
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    е кво стана сега, не се продава нова Тесла която да ускорява до 100км/ч за над 5 секунди
  • #6
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Бъдещето ( преди 6 години )
    Да не забравяме, че Тесла наскоро започна от нулата. Миналата година не можа да произведе 80000 автомобила. Представи си как ще паднат цените, когато в играта се включат и големите автопроизводители с готови производствени мощности. Те досега не че не можеха, а не искаха да произвеждат електромобили. В края на тази седмица обаче, от поточната линия излиза първия модел 3 и Играта загрубява! И да обясняват колко са хубави видео касетите, CD, фото лентите ... ДВГ, ТЕХНОЛОГИИТЕ СЕ РАЗВИВАТ!
  • #5
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Striker ( преди 6 години )
    Haudi гледат и цъкат - Ние ще имаме такъв СУВ. ама ще ускорява за 3.8 секунди...през 2020-та. И след месец, Тесла пускат нов с ускорение 3.5 сек. И Хауди пак цъкат:)))
  • #4
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Радев ( преди 6 години )
    Човекът пита, а не философства ***, Пено! Иначе да, както отбелязва колегата по-долу, едното е стандартната версия, другото /P100 D/ е с ъпгрейднатия софтуер Ludicrous Mode.
  • #3
    3 rate up comment 2 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    ModelS P100D e 2.7 секунди. Само 100D (без P) не е "перформънс" варианта. Недей да философстваш като не знаеш какви да модификациите на модела...
  • #2
    6 rate up comment 0 rate down comment
    snaky ( преди 6 години )
    Не, този за който говориш е Model S P100D
  • #1
    1 rate up comment 9 rate down comment
    Дизелак ( преди 6 години )
    От Тесла за пръв път в историята са постигнали софтуер, който се обновява трудно като железария.Манг Санг обновяват хардуера.Вместо 3 цилиндъра, 1 литър и 50 коня, новият двигател ще е 5 цилиндъра, 2 литра, 100 коня.Важи само за новите продажби, т.е., клиентите, вече закупили от старитре, ще си кютат с тях.