IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari отказа да продаде LaFerrari на любител на социалните мрежи

Компанията не иска собственици на нейни коли да бъдат прекалено активни в Instagram и Facebook

Ferrari отказа да продаде LaFerrari на любител на социалните мрежи

Американски милионер, колекционер и собственик на Pagani Huayra - Дейвид Ли, получи отказ от дилър на Ferrari за закупуване на хиперколата LaFerarri Aperta, като причината за това е прекалената му активност в социалните мрежи, съобщава Los Angeles Times.

Ferrari отказа да продаде LaFerrari на любител на социалните мрежи

Само за година бизнесменът е събрал цяла колекция от автомобили Ferrari на стойност от над 50 млн. щатски долара. Навикът му да позира с тях в Instagram обаче ще му изиграе лоша шега, тъй като италианците са на мнение, че не се нуждаят от подобна реклама.

"Никой във Ferrari не обича подобна шумотевица", разкри източникът на изданието, който е близък до ръководството на италианската марка. От Ferrari не пожелаха да потвърдят или да отрекат тези твърдения, но са категорични в отказа си да продадат кола на Ли.

Самото Ferrari LaFerrari Aperta дебютира през 2016 г. на автосалона в Париж, като излезе в ограничен тираж от 200 бройки. Под капака на суперколата е поставен хибриден агрегат, в който влизат 6,3-литров бензинов атмосферен мотор и електрически двигател, благодарение на които мощността достига 963 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3 секунди, а максималната скорст е 350 км/ч. Цената на LaFerrari Aperta започва от 2,2 млн. долара.

Ferrari отказа да продаде LaFerrari на любител на социалните мрежи

Това не е първият случай, в който Ferrari отказва да продаде кола на желаещ. През миналата година колекционерът Престън Хен дори се обърна към съда, след като италианците не му позволиха да си купи LaFerrari Spider.

Тогава от компанията обявиха, че 85-годишният колекционер не отговаря на техните изисквания на притежател на суперколата. След това Хен написа писмо до шефа на Ferrari Серджио Маркионе, като прикрепи към него чек за 1 млн. долара, но и това не помогна.

Снимки: Instagram, Ferrari
 

Тагове: ferrari laferrari
0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тия вече се държат като някаква религиозна секта.А и колите им са доста надценени. Има много по хубави спортни коли на по ниска цена.
  • #5
    5 rate up comment 3 rate down comment
    zoom in ( преди 6 години )
    ... Форд например имат още по-брутални рестрикции и изисквания към купувачите на новото им GT40. Да и имал вече предишното; да си имаш и поне един друг Форд в гаража, да го караш минимум еди си колко километра като го купиш, да отговориш на някаква анкета, да си го изчакаш 2 години докато ти го направят и доставят и т.н.....
  • #4
    18 rate up comment 3 rate down comment
    zoom in ( преди 6 години )
    Момчета, вярвате или не, Ферари са си направили добре сметката преди да му откажат. По този начин създават една сериозна елитарност и ексклузивност на модела, пък и на самата марка. Нещо, което ще привлече и нови състоятелни клиенти за сметка на 1 загубен, който даже като купи колата по-скоро създава малко ерозия на имиджа им с неговото поведение и клипчета. И това не го правят само Ферари...
  • #3
    19 rate up comment 2 rate down comment
    Някой ( преди 6 години )
    Я стига глупости. На господин Ли му е отказана кола главно, защото той ползва колекцията си от ферарита като реклама на своя бизнес (hing wa lee jewelers). Освен това неговото laferrari беше част от серията Hyper 5 на Salomondrin, където колата беше изправена срещу porsche 918 и p1, само че не оборудвана с гуми pirelly P0 trofeo R, a с обикновени P0 corsa. Отново нещо, което е подразнило ферари сериозно много. А иначе ферари толерират всякакви подбни реклами на техните коли в инстаграм и fb.
  • #2
    20 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Казват, че Ферари е най-елитния от всички клуб с най-труден достъп.
  • #1
    12 rate up comment 28 rate down comment
    112 ( преди 6 години )
    Да доплати още малко и да вземе новото Бугати. После няма и да се сети за това Ферари.