IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi залага на спортни кросоувъри вместо на суперколи

Спортното подразделение на марката работи върху модели, които носят бърза печалба

Audi залага на спортни кросоувъри вместо на суперколи

В семйството на купето Audi R8 има място за още една версия, която да бъде най-мощната и най-бърза в историята, но в подразделението Audi Sport предпочитат да съсредоточат усилия върху моделите, които ще носят гарантирана и бърза печалба, а именно – спортни модификации на кросоувъри.

Audi залага на спортни кросоувъри вместо на суперколи

Това обяви пред изданието Top Gear шефът на Audi Sport – Щефан Винкелман. Той заяви, че сред приоритетите на отдела му са именно SUV-моделите. Те са за предпочитане през коли като R8, които се продават доста по-трудно.

„Ние сме длъжни да създадем моделна линия, която активно да продаваме в цял свят”, коментира Винкелман, като отхвърли твърденията, че в Audi се готвят да дадат отговор на суперколата на Mercedes-Benz. Според топ-мениджъра, за хората от Инголщад създаването на автомобил-рекордьор на писта не е прироритет.

Все пак Винкелман отбеляза, че в Audi Sport се работи и над няколко нови варианта на R8, но отказа да уточни какви са те. Той уточни, че не бива да се очаква появята на версия със задно предаване по примера на Lamborghini.

„За нас Quattro не представлява допълнителна опция, а система, която задължително трябва да се намира в нашите автомобили”, категоричен бе Винкелман.

Снимка: Audi

Тагове: audi rs audi sport
0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Аз Аудито го използвам да си нося от село бидоните със зеле, и картофите. А иначе съм Софианец и карам само Мерцедес, но Аудито за работна кола е супер, няма мощност и не можеш да разсипеш зелето, спира лошо та да не разлееш сока, и понеже не е стабилно карам бавничко та да не се разхвърчат картофите. И така харчи малко, не се чупи и има за село страшна фаца, и в студентски град го харесват мацките особено, турил съм му ремус и от далече ме чуват, малко от едната седалка се показа слама ама кво.
  • #5
    2 rate up comment 2 rate down comment
    min ( преди 6 години )
    Така ли умнико, това коет оси написам само говори за теб самия,.
  • #4
    14 rate up comment 11 rate down comment
    max ( преди 6 години )
    Ама хем си ***, хем не четеш. Шефът на подразделението казва, че трудно и бавно се продава, ти ми говориш за чакане по 6 месеца. Кой го чака и къде баш не знаеш, ама така да си се изкажеш. Хората чакат за коли/ ферари, ламборгини, кьонингсек, дори порше/, а не за варели като ауди.
  • #3
    8 rate up comment 9 rate down comment
    bmw435i ( преди 6 години )
    Do nai-dolnia:Aloooo hahooo pii si hap4etata i ne me zanimavai s bratvejite si
  • #2
    13 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    затова за R8 се чака м/у 6 месеца и една годинащото не са хубави и няма желаещи да ги карат :)
  • #1
    19 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ами ауди никога не са правили добри спортни автомобили - чисто спортни.Да големи комбита с много мощност и т.н. да, но никога не са правили добър изцяло спортен автомобилР8 е пълен провал и е по-бавна от остарелия модел на ламбо, от който го копираха... Показателно факт е това.