IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-бързото такси в света ще работи в малък английски град

Местна компанията превърна Lamborghini Huracan в кола за превоз на клиенти

Най-бързото такси в света ще работи в малък английски град

Един от най-бързите автомобили на света - Lamborghini Huracan, ще се използва като такси в английското градче Линкълн, съобщава изданието Motor1.

Най-бързото такси в смета ще работи в малък английски град

Суперколата ще попълни автопарка на местната компания Handsome Cabs до края на лятото, но все още не е ясно колко ще струва превоза с нея. Проблемът към момента е сключването на застраховка. Автомобилът ще се предлага както за обичайно превозване на клиенти, така и за тържествени мероприятие.

„Мислим, че замисълът е оригинален, а самата идея се роди преди около година и оттогава се опитваме да я реализираме. Подобен автомобил ще ни позволим да се отдделим от останалите компании. Смятам, че колата ще бъде особено популярна сред студентите, които искат да излязат вечер и да направят впечателение, но ще бъде подходяща и за бизнес-среща”, коментира шефът на компанията Джон Бишъп.

Lamborghini Huracan разчита на 5,2-литров V10 атмосферен мотор с мощност 610 к.с. и 560 Нм въртящ момент. Той работи в комбинация със 7-степенна автоматична скоростна кутия с 2 съединителя. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема малко над 3 секунди, а максималната скорост е 325 км/ч.

Най-бързото такси в смета ще работи в малък английски град

Не е ясно обаче дали тези показатели няма да навредят на автомобила и на нейния шофьор, тъй като ограничението на скоростта в Линкълн е 50 км/ч. Във всички случаи обаче това ще бъде най-бързото такси на планетата.

Снимки: Motor1

Тагове: lamborghini huracan
0 от 500