IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz G-Class ще получи бензинов V6

Всъдеходът запазва конструкцията си и ще бъде с 3 диференциала

Mercedes-Benz G-Class ще получи бензинов V6

Нови подробности за следващото поколение на Mercedes-Benz G-Class бяха разкрити от един от топ-мениджърите на компанията Гунар Гентеке, който оглавява отдела за разработка на всъдеходни транспортни средства. Пред Automotive News той потвърди, че премиерата на всъдехода ще се състои догодина.

Mercedes-Benz G-Class ще получи бензинов V6

Гентеке разкри, че автомобилът ще порасне на размери в сравнение с предшественика си, като това ще подобри комфорта на возещите се отзад пасажери. Новата G-Class ще получи независимо предно окачване, като ще съхрани конструкцията си - купе върху шаси. Системата за задвижване на четирите колела ще има 3 диференциала.

Другата новост е включването на бензинов V6 двигател, какъвто липсва при последното поколение на модела W463, което се произвежда от 2000 г. насам. Очаква се мощността на турбомотора да бъде около 360 к.с., но това не е официално потвърдено.

За „кубчето” се предвиждат и няколко дизелови мотора, като най-мощният от тях също ще е V6, развиващ 313 к.с. На по-късен етап ще излезе и версия с модернизиран 4,0-литров бензинов агрегат V8 Biturbo. Неговата мощност ще може да варира от 470 до 600 к.с.

Снимка: Motor1

Тагове: mercedes-benz g-class
0 от 500