IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Започна производството на Jaguar XF

От производствената линия на завода в Кясъл Бромуич вчера излезе първият Jaguar XF, като постави началото на решителен за фирмата период.

Започна производството на Jaguar XF
Седанът XF е определян като моделът, който ще покаже въобще ще го бъде ли Jaguar. Този модел или ще постави началото на възраждането на марката или може да се окаже последният автомобил носещ името Jaguar. 


Първият произведен автомобил от този модел вчера беше дарен на Фонда Jaguar Daimler Heritage. Това беше кола в цвят Vapour Grey с двигател SV8 имащ работен обем 4.2 литра. Сега тя ще се нареди до десетки други славни автомобили, като най-старият оцелял до днес Daimler от 1897 година Grafton Phaeton, или поразителният Jaguar E-Type от 1974 г.,последният произведен от този модел. 

Вчера около 500 служители на фирмата се събраха за да отбележат появата на най-новата рожба на Сър Уйлям Лайънс (William Lyons, основателят на Jaguar).
0 от 500