IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat ще възроди култов масъл-кар

Италианците ще дадат нов живот на легендата Barracuda

Fiat ще възроди култов масъл-кар

Концернът Fiat никога не се е асоциирал с американските масъл-кар, но след сливането с Chrysler италианците вероятно ще участват във възраждането на един от най-знаменитите модели от този клас.

Fiat ще възроди култов масъл-кар

От Fiat са регистрали търговската марка ‘Cuda. Това съкращение в миналото се използваше за модела Plymouth Barracuda – първоначално като нарицателно, а по-късно и за версията Plymouth Hemi 'Cuda (на снимките). Засега няма информация кога ще бъде възроден култовият модел, но според информации в медиите, името със сигурност ще се появи на сериен автомобил.

Твърди се, че названието ‘Cuda може да бъде използвано за открита версия на Dodge Challenger, който ще се появи като кабриолет след смяната на поколенията. Тогава автомобилът вече няма да е толкова американски, тъй като ще използва платформата на Alfa Romeo Giulia. Освен купе и кабриолет, в семейството ще влезе и седанът Dodge Charger, който ще получи същата платформа и двигатели.

Легендарният Plymouth Barracuda излиза още през 1964 г., но първоначално той остава в сянката на конкуренти като Ford Mustang. Това се променя едва при третото поколение, пуснато през 1970 г. То разчита на 6-и и 8-цилиндрови двигатели, в това число V8 Magnum и V8 Hemi. Последният е с обем 7,0 литра и развива 425 к.с.

Fiat ще възроди култов масъл-кар

През 2015 г. кабриолет Plymouth Hemi 'Cuda, принадлежал някога на създателя на екстериора на Barracuda – Джон Хърлиц, бе продаден на аукцион за сумата от 2,25 млн. щатски долара.

Снимка: Chrysler

0 от 500