IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-свирепото Camaro прие предизвикателството "Нюрбургринг" (ВИДЕО)

Суперколата на Chevrolet развива 650 к.с. и струва 69 995 долара

Най-свирепото Camaro прие предизвикателството

Компанията Chevrolet обяви, че пистовата версия на нейното купе Camaro - ZL1 1LE, е била тествана на пистата "Нюрбургринг" в Германия. Съобщението, както и кратко видео бяха публикувани в страницата на марката във Facebook.

Най-свирепото Camaro прие предизвикателството

В клипа се съобщава единстветно, че компанията е "приела предизвикателството", но какво точно е било то, не се уточнява. Най-вероятно Camaro ZL1 1LE се е опитал да постигне най-добра обиколка на Северна дъга на пистата, но засега това не е потвърдено.



Пистовата версия на Camaro ZL1 с допълнителен пакет 1LE бе показана по-рано тази година. Купето е оборудвано с 6,2-литров V8 мотор с компресор, като мощността му 650 к.с., а максималният въртящ момент достига 880 Нм. Скоростната кутия е 6-степенна механична.

От модификацията ZL1 автомобилът с пакет 1LE са отличава по-ниското си тегло - разликата е 27 кг., както и по агресивната си аеродинамика с голямо антликрило и по джантите със специално подготвени за тази машина гуми Goodyear Eagle F1 Supercar 3R.

Най-свирепото Camaro прие предизвикателството

По време на изпитанията на тестовото трасе на General Motors в Милфорд, САЩ, което е с дължина 4,7 км. Camaro ZL1 1EL даде с 3 секунди по-добро време от версията без допълнителен пакет. Цената на спортната кола на Chevrolet в САЩ е 69 995 долара.

Снимки и видео: Chevrolet

Тагове: chevrolet camaro zl1
0 от 500