IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Харкерска атака спря част от заводите на Honda

Някои предприятия са били извън строя цели 48 часа

Харкерска атака спря част от заводите на Honda

Японският автомобилен производител Honda разкри, че е бил подложен на серия хакерски атаки през миналия уикенд, съобщава агенция Reuters. Представител на компанията уточни, че системите са били поразени от вирус, подобен на този, който разруши компютърни мрежи в цял свят през миналия месец.

Харкерска атака справя част от заводите на Honda

Най-вероятно става дума за вируса WannaCry. Пострадали са заводите на Honda в Япония, Северна Америка и Европа, като това е станало още на 18 юни. В резултат от атаката компанията е била принудена да преустанови напълно работата в предприятието в Саяма, което произвежда по 1000 коли дневно от моделите Accord, Odyssey и Step Wagon.

Вирусът е поразил производствените линии, които са спрели за цели 48 часа. Работата е била възстановена едва на 20 юни. От Honda не разкриват други подробности, както и не съобщават кои други заводи са пострадали.

При предишната атака с вируса WannaCry серионо бяха засегнати заводите на Renault SA и Nissan Motor Co., които бяха принудени да спрат работа за няколко дни.

Снимка: Honda
 

Тагове: honda wannacry
0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Логистиката и транспорта на части за вграждане, поръчките и спедицията са базирани на сървъри и мрежа,както във всяка една компания и са свързани с Интернет, както и с партньори и логистични центрове. Ако нещо ги порази, управлението на процесите спира. Дори и да работят всички цехове, практически, целия завод спира. Освен това по мрежата заразата се прехвърля и при другите, коит са свързани с нея.
  • #3
    4 rate up comment 6 rate down comment
    хаха ( преди 6 години )
    Не бе, ВАГ саботира производството на косачки. Лош,лооошшш ВАГ..
  • #2
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Облечен фаджия ( преди 6 години )
    Това само пернишките голфаджии могат да го направят. :))
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Ivo2 ( преди 6 години )
    Редактирайте си заглавието на статията, че така нищо не се разбира!