IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz отваря още един завод в Русия

Част от моделите в него ще бъдат произвеждани само за местния пазар

Mercedes-Benz отваря още един завод в Русия

Автомобилният концерн Daimler обяви, че ще разшири обемите на производство, като за това трябва да помогне и новият завод на Mercedes-Benz в Русия. Предприятието трябва да започне работа през 2019 г., като в него ще се сглобяват моделите E-Class GLC, GLE и GLS.

Mercedes-Benz отваря още един завод в Русия

Заводът носи името „Moscovia” и ще се намира в близост до руската столица, като точното му местоположение предстои да бъде определено. Съоръжението ще разполага с центрове, нужни за всички производствени етапи, в това число каросерийно отделение и цех за боядисване.

“Moscovia” ще е разположена на площ от около 85 хектара и ще осигурява работа на повече от 1 000 души. В завода ще бъдат инвестирани около 250 млн. евро, необходими за производството на над 20 000 автомобила годишно.

Определените модели, които ще се сглобяват в предприятието, ще бъдат пригодени за местния пазар. От Mercedes-Benz определят инвестицията като „стратегическа ход за пазарния дял, който ще укрепи глобалната конкурентоспособност на марката”. Заводът ще се ръководи Аксел Бенс, изпълнителен директор на компанията за руския пазар.

„Създаването на първото производствено съоръжение на Mercedes-Benz в Русия е вълнуващо предизвикателство за мен. Поддържаме близки отношения с нашите руски партньори и очакваме с нетърпение да развием нашето успешно сътрудничество”, сподели Бенс.

През изминалата година в Русия са били продадени 36 888 автомобила Mercedes-Benz, като делът на производителя в продажбите на леки коли в страната е бил 2,7%.

Снимка: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #9
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Аз пък карам с Кордиант и не съм срещал по-качествени гуми.
  • #8
    2 rate up comment 2 rate down comment
    max ( преди 6 години )
    Не знам какво ще е качеството на колите, но гуми Нокиан произведени в Русия са пълен ***. Гумите ги взех 2015 чисто нови два комплекта-зимни и летни. Зимните тази зима взеха да ме предават. Летните станаха толкова шумни, че вече чувам само тях. И това са гуми на 2 сезона. Ако и колите карат 2 сезона, мерси. Всъщност аз съм мерси вече от всичко руско.
  • #7
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Още деградация в качеството, несъмнено. Сега поне в немските им заводи работят хора, съриктни, наподобяващи роботи. Те не грешат.А как ще контролират руснаците. Абсолютно всеки руснак е пиян денонощно.
  • #6
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Бай Тръндю ( преди 6 години )
    Ей ся ше наложа едни санкции на Мерцедес, таман да може да ми се продават разните тръкове, шкодилаци и тем подобните хамериканщини!
  • #5
    3 rate up comment 0 rate down comment
    ДОКО ( преди 6 години )
    ЕХ ТАКИВА САНКЦИИ ДА НАЛОЖАТ И НА НАС И НИЩО ЧУДНО АКО СЕ ОПРАВИМ 20ГИГАНТА ДА ОТВОРЯТ ПО ЕДИН ЗАВОД МИНИМАЛНА НЕТО 1000 И СЪЩИТЕ ЦЕНИ ПО МАГАЗИНИТЕ ПЪК НЕКА НИ Е ЗЛЕ
  • #4
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Няма как най-големите ни душмани сега да са ни първи приятели и ние да сме добре. Просто няма как да стане. Те искат да ни унищожат, а нашите демократи се кефят, че сме със запада. Пет века робство не успя да ни унищожи, но за има няма 30 г. сме почти унищожени. Прогнозите са, че след 20 г. българите в България ще са малцинство, т.е. само името България ще съществува, но не и държавата и народността.Само за 30 г. успяха с 30% да ни претопят. Предполагам и душманите ни не са го вярвали...
  • #3
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Ъпсурдистан ( преди 6 години )
    Нека говорим не за политика, а за луната, звездите и колите:-"Европейските звезди онодиха БГ луна".Как?Само напразни обещания и освен завод за автомобилни датчици, друга "инвестиция" няма.Не може и да има,при липса на квалифицирани кадри-това да не е металургичен завод в Перник,в който ежедневно стават аварии.БГ функцията в ЕС е да спасява от претопяване автомобили от автоморгите (скоро много евтини дизели).И така кръга се затваря:-Тате дай пари за трошка,да се поразтуша,че не ми се бачка!
  • #2
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не ме слушай дядо попе какво говоря , а ме гледай какво "правя" ...../ капиталистическа поговорка/
  • #1
    27 rate up comment 6 rate down comment
    АнтиТолераст ( преди 6 години )
    Ето това е западната политика. Уж санкции уж това-онова, а западняците си строят заводите там, въртят си търговията с руснаците, а б***лъците, като нас лапат мухите. После защо сме били зле. Заради продажни политици без гръбнак и без чувство за родолюбие. С Чжен поток беше същото. Забраниха ни го и само 1 год. след това решиха да си правят същите тези, които ни го забраниха Северен поток 2.Затварянето на блоковете на АЕЦ Козлодуй пък беше криминално деяние. Да си затворим здравите блокова. Ужас!