IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електромобил на Audi е все по-близо до серийно производство (ВИДЕО)

Моделът E-Tron Sportback се покатери на сграда в Хамбург

Електромобил на Audi е все по-близо до серийно производство (ВИДЕО)

Ръководството на Audi не крие своите намерения за тотално електрифициране на моделната си гама. Компанията вече показа няколко концептуални модела на тази тема, като един от тях постепенно се приближава до серийно произовдство.

Електромобил на Audi е все по-близо до серийно производство (ВИДЕО)

Става дума за Audi E-Tron Sportback, който изненадващо се появи на покрива на сграда в Хамбург. Видео с електромобила бе публикувано на сайта Motor1, като се предполага, че концептуалният модел е качен там за участие в рекламен клип.

Известно е, че този електромобил ще се появи в серийно производство производство през 2019 г. Преди него Audi ше предложи на пазара друг модел на ток – кросоувъра E-Tron. Прототипът с добавка Sportback ще бъде предназначен предимно за ползване в градски условия, като в компанията вече приемат поръчки и за двата модела.

Концептуалният E-Tron Sportback бе представен в началото на тази година на автосалона в Шанхай, като разчита на силов агрегат с мощност 430 к.с. и възможност за временно увеличение до 459 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,5 секунди, а с едно зареждане на акумулаторите пробегът е 500 км.

Очаква се серийната версия на модела да получи подобни характеристики. Що се касае до цените – според данните до момента, те ще стартират от 80 000 евро.


Снимка: Audi, видео: Motor1
 

 

Тагове: audi e-tron sportback
0 от 500
  • #8
    3 rate up comment 1 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    Електричките имат скъпи консумативи? ВТФ?
  • #7
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Fermera ( преди 6 години )
    От 2018 за да продаваш в Китай трвбеа 8%да са електромобили.Ще бъде интересно какво ще продава ВАГ.На база 3милиона ще им трябват 240 хиляди.Време е и Европа да стане така.
  • #6
    12 rate up comment 2 rate down comment
    нямат край ( преди 6 години )
    Дошовците!И във форума,и в живота. За съжаление! Затова сме и аутсайдерите на Европа.
  • #5
    19 rate up comment 0 rate down comment
    Мъск ( преди 6 години )
    От вчера вече са подписали Tencent и Тесла. Щом почнат продукцията язък ти за Лукой и Шел и подобни
  • #4
    6 rate up comment 8 rate down comment
    wv ( преди 6 години )
    Ние от wv само дизйола либем. Кви са тези електрички, не е вярно. Нямаме намерението да следваме Мъск, тоя бълха по м$дите го е хапала!
  • #3
    18 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Това дето Ауди мислят да го пускат след няколко години, друг вече го произвежда от години.Даже се опитват да бъзикат Мъск с нещо, което още не произвеждат, а човека го продава от години. Това дали е сериозно ?
  • #2
    5 rate up comment 14 rate down comment
    popa ot razgrad ( преди 6 години )
    Проблем No1: след 4-5 годишна употреба подмяната на батериите ще струва 20.000 евроПроблем No2: ako решиш да продадеш колата, ще получиш не повече от 10.000 евро
  • #1
    14 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    WOW каква револуция успял да изкачи няколко етажа от паркинг?А няколко човека ходят около него, за да може ако случайно надвиши 500те км. на паркинга да го бутат....Смешна марка. Всякакви глупости измислят, за да присъстват в статиите по света.