IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

С кой размер джанти е най-добре? (ВИДЕО)

Англичани изпробваха как се представя VW Golf GTI с три различни размера джанти

С кой размер джанти е най-добре? (ВИДЕО)

Почти всички нови автомобили се предлагат с най-разнообразни опции по отношение на джантите. Размерите варират, като колкото по-голям е диаметърът на колелата, толкова по-скъпи са те, но и толкова по-добре изглежда автомобилът с тях. Визията обаче не е най-важното, особено след като знаем, че размерът на джантите и гумите оказва огромно влияние върху поведението, управлението и шума.

С кой размер джанти е най-добре? (ВИДЕО)

Неприятното в случая е, че обикновено човек няма възможност да изпробва автомобила с различен размер джанти, за да избере този, който най-много му харесва. И точно тук идва това полезно видео от английския сайт Tyre Review, което отговаря на много въпроси.

Специалистите от Tyre Review са закарали един най-обикновен Volkswagen Golf GTI на тестовия полигон на Goodyear, разположен в южната част на Франция. Там те са изпробвали поведението на колата, оборудвайки я съответно със 17-, 18- и 19-инчови джанти. Важно е да се подчертае, че всички използвани комплекти се предлагат за модела официално от Volkswagen.

За да е абсолютно честен тестът, екипът на Tyre Review е използвал единствено гуми от модела Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3, които имат един и същ диаметър в различните размери. С всеки един комплект от различните джанти, колата е била подложена на 6 отделни изпитания.

Пълната информация за представянето на автомобила можете да видите на сайта на Tyre Review, но по време на тестовете за цялостно поведение и спиране, както и на теста за аквапланинг, трите различни размера съвсем логично се представят по почти идентичен начин. В действителност, най-голямата разлика между различните джанти, оказва се, е субективна.

Различните размери джанти оказват влияние върху поведението и управлението на колата, макар че в сухите данни това не личи особено.

Затова какво ни препоръчват от Tyre Review - по-големи или по-малки джанти? Това зависи от конкретните предпочитания на шофьорите. На сухо, тестовият шофьор на Tyre Review предпочита по-директното усещане с 19-инчовите джанти, но на мокро той твърди, че най-малките 17-инчови колела с по-високи гуми предлагат по-лесно и по-предвидимо управление. Заради размера на гумите, този комплект предлага и най-добър комфорт на цената на леко влошено усещане за стабилност.

Пълна противоположност са най-големите 19-инчови джанти в случая, с които обаче комфортът в купето намалява заради по-ниските гуми. Колкото до шума, специално за този автомобил 18-инчовите колела се доказват като най-тихи.

След всички тестове и изследвания от Tyre Review твърдят, че 18-инчовите колела са най-подходящи за Golf GTI, тъй като те комбинират качествата на джантите от другите два размера. Все пак, както при повечето автомобилни компоненти, всичко опира до това какво предпочитате.
 

Тагове: golf gti volkswagen golf
0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Облечен фаджия ( преди 6 години )
    2,1 като я изкарвам от гаража, където е 12-15 градуса.
  • #7
    8 rate up comment 0 rate down comment
    :) ( преди 6 години )
    2,1 е малко - да, не друса, но вероятността да удариш джантата е доста по-голяма, отделно се нарушава сцепление. Карай си както е написал производителят.
  • #6
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Облечен фаджия ( преди 6 години )
    Аз моите гуми 17"/205 ги помпя на 2,1 атмосфери, че иначе много почва да друса. А вие си карайте немските табуретки ако искате и с 21" джанти и вземайте завоите с ръчна като истински голфаджии. :))
  • #5
    7 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Форумната *** се е събудила и е почнала да цъка минусчета.Гледам двама под мен негодуват заради рекламата на селската марка и точно на тях шилето им ги е цъкнал. Толкова е елементарен тоз вагон, че няма на къде. Типичен представител на фенската ВАГ- инална маса с името питеци.
  • #4
    9 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Като оставим рекламата на Гоуф и Гудиър, резултатите са предвидими. Можеха без да правят тестове да попитат някой с повече автомобилен опит да им каже кое как е с гумите.Ако не бяха спонсорирани от двете споменати компании на които доста се натъртва, теста щеше да бъде по-интересен. Сега обаче устава усещането на платен тест. Просто не е нужно да се споменават марките. В случая говорим за размера, а не марката. Покрай размера що да не изкарат и пари обаче.Комедиантите дали и те са на хранилката
  • #3
    20 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    По БГ пътищата тези 19-ки ще ги криви, като за световно, окачването ще го прави всеки месец, а ако има пломби ще му изпоадат. Добре ще са 19-ките за хората с камъни в бъбреците...А на равна писта всеки може. Да дойдат тестващите у нас и да видят каква е действителността!
  • #2
    10 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ами да, остана гумите да оправят лошото впечатление от Голф. Тази фирма става все по-жалка.
  • #1
    18 rate up comment 1 rate down comment
    :) ( преди 6 години )
    Ревю на писта... Може да разкаже половината история. В града положението е съвсем друго. Да не говорим за български град.