IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Subaru стана №1 при автомобилите 4х4

Японската марка измести Audi от върха през 2016

Subaru стана №1 при автомобилите 4х4

През 2016 година Subaru излезе на първо място сред производителите на автомобили със задвижване на четирите колела, съобщи японската компания. Огромната част от този успех се дължи на осмата поредна година на увеличение на продажбите на марката в Щатите, където през миналата година са продадени над 600 000 коли.

Subaru стана №1 при автомобилите 4х4

В Европа обаче постиженията на някога славната рали марка са по-скромни – около 50 000 продажби.

Общо за миналата година дилърите на Subaru в цял свят са продали 965 892 нови автомобили (91% от общите продажби) със задвижване 4х4, а според изчисленията на Subaru Великобритания японската марка държи 15% от световния пазар на тези возила.

№2 в света е Audi с 720 510 автомобили (39% от общата продукция), оборудвани със системата quattro, а третата позиция заема Jaguar Land Rover с 485 797 бройки, показва статистиката на списание Autocar.

Данните от Subaru показват, че на най-важния пазар за компанията – САЩ, марката предлага само един модел, който е с един двигателен мост и това е спортният BRZ. Другите изключения са няколко мини модела, които се продават само в Япония.

Снимка: Subaru

0 от 500
  • #5
    19 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не ти ли действат вече бе ВАГон?Ходи да ти изпишат по-силни, че си много зле!
  • #4
    29 rate up comment 5 rate down comment
    Кико ( преди 6 години )
    Изобщо и не се учудвам. Време беше нещата да си дойдат на мястото!
  • #3
    37 rate up comment 2 rate down comment
    Sero ( преди 6 години )
    Suabru мисля, че само за един къс отрязък от 7-8 години през 90-тте имат отделна стратегия за Европа, по принцип никога не са се целели тук, нито са съобразявали производството си с европейския пазар. Основния им пазар е САЩ, Канада, Австралия и Азия. Това не пречи да държат много приличен дял в Англия и Швейцария например, особено, имайки предвид, че в момента са една от най-малките, ако не и най-малката, независима компания за коли ширпотреба.
  • #2
    36 rate up comment 23 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А къде са американските пикапи - или те са основно със задно?Факта, че до тази година AUDI са били N1 в 4х4 не ми е бил известен - браво.Иначе за Subaru май освен в Кравария другаде не записват особени успехи, но пък имат верни фенове.
  • #1
    29 rate up comment 21 rate down comment
    Дърваруфен ( преди 6 години )
    Там дето се търсят брадви и тесли, дърваруто винаги е нумбър уан!