IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Собственици на Chevrolet Corvette съдят GM

Концернът е обвинен в продажба на ненадеждни и дефектни автомобили

Собственици на Chevrolet Corvette съдят GM

Група собственици на Chevrolet Corvette Z06 от САЩ даде под съд концерна General Motors, като го обвинява в проджба на „ненадеждни автомобили с дефект, който не дава възможност да постигане на максимална мощност”, съобщава Automotive News.

Собственици на Chevrolet Corvette съдят GM

Казано по друга начин – клиентите са недоволни, че са получили суперколи, които прекалено бързо прегряват при каране на писта. Техният иск е заведен във федерален съд в Южна Флорида, като в него се казва, че само след 15 минути агресивно каране Corvette Z06 сам преминава към безопасен режим с ограничена мощност.

В документа си до съда собствениците обвиняват „дефектната система за охлаждане”, за която концернът GM е знаел още преди старта на производство на колите. Ищците са категорични, че това създава опасна ситуация на пистата, когато машината внезапно загуби мощност, а наблизо се намират други коли, които трябва бързо да я заобиколят.

Според юридическата фирма, представляваща интереса на клиентите, този дефект имат 30 000 автомобила от модела, произведени през периода 2015-2017 г. В иска се казва, че GM умишлено е заблудил потребителите, като им е казал, че колата е подготвена за каране на писта, но в същото време не ги е уведомил за проблема.

Снимка: Chevrolet
 

0 от 500