IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Следващото BMW M3 ще бъде хибрид

Новата версия на спортния седан ще се появи до 2020 г.

Следващото BMW M3 ще бъде хибрид

Неотдавна изданието Auto Motor und Sport съобщи, че новата генерация на BMW M3 ще поучи двигател с мощност от 460 к.с. Сега това бе потвърдено от директорът по продуктовата гама на баварския производител Александър Котук, който разкри и допълнителни подробности.

Следващото BMW M3 ще бъде хибрид

Пред CarAdvice топ-мениджърът призна, че за постигането на подобна стойност компанията ще прибегне до използването на хибридна технология. Така на двигателя с вътрешно горене ще помага електромотор, благодарение на който мощността на агрегата ще надхвърли 500 к.с.

„Ако погледнете нашите plug-in хибриди, то по-голяма част от клиентите ни ги поръчват с пакет M Sport. Зашо пък да не направим високопроизводителен автомобил, който да бъде нещо от рода на iM?”, коментира Котух.

Той не даде други подробности, но все пак уточни, че появата на подобен спортен седан може да се осъществия не по-рано от края на десетилетието. Най-вероятно при него редовият 6-цилиндров двигател ще получи електрически компресор, който ще се захранва от отделна 48-волтова мрежа и литиево-йонна батерия. Към системата ще бъде включен и допълнителен електромотор.

Известно е, че новото BMW 3-Series също ще премине на платформата CLAR, благодарение на която ще свали 40 кг.от теглото си, но ще получи възможност за използване на по-голяма гама двигатели. Така между стандартните версии и M3 ще може да се появят междинни модификации - BMW 340i M Performance и 340d M Performance.

В гамата на модела ще остане и хибридният вариант 330e iPerformance, но мощността на неговия силов агрегат ще нарасне от 252 на 265 к.с.

Снимки: BMW

Тагове: bmw 3-series bmw m3
0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Абе за какви тойоти говорите?!?Те въобще нямат автомобил в този клас, нито бензинови нито хибриди.Ама много *** народ по форумите.
  • #2
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хибрида наистина не са много ефективен, както и Тойота разбраха. Plug in hybrid вече е друго нещо, затова и Тойота започванаха да ги правят така. Новия Приус е plug in hybrid!
  • #1
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Auris Hybrid ( преди 6 години )
    Нали германците бяха много умни,че правели дизели.Хибридите били глупост,безсмислени и тем подобни безсмислици.Оказа се,че каквото е казала Тойота и другите достигат до същите изводи,само че с 25 години закъснение.Което веднага показва защо БМВ сключи технологичен съюз с Тойота,а не с Фолксваген примерно.И както обяснявах съюзът е много повече от полза за германците,които се учат на хибридни технологии от пионера Тойота,а Тойота спестява много пари от обновяване на своя образцов D4D за Европа.