IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

MTM създаде версия на Audi R8 с мощност 888 к.с.

На преминалата наскоро автомобилна изложба в Дубай, немската тюнингова фирма MTM се представи с един единствен екземпляр – Audi R888.

MTM създаде версия на Audi R8 с мощност 888 к.с.
Както пише холандския сайт Autoblog.nl, автомобилът е създаден на базата на Audi R8 и е произведен в един единствен екземпляр по поръчка на неназована европейска компания. 


Все още не се съобщава подробна информация за техническите характеристики на автомобила. Известно е това, че тюнинговото ателие е добавило турбина към модернизирания двигател с осем цилиндъра и обем 4.2 литра и така мощността е увеличена от 420 на 888 к.с. 

Според производителите ускорението на суперавтомобила от място до 100 км/час е точно за три секунди. Максималната му скорост е ограничена електронно до 360 км/час. За сравнение ускорението на стандартния Audi R8 е за 4.6 секунди, а максималната му скорост е 301 км/час. 

От тюнинговото ателие MTM заявяват, че са готови да изработят аналогичен автомобил и за всеки друг клиент, готов да заплати за Audi R888 280 000 евро.  
0 от 500