IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Собственици на Tesla Model X си искат парите обратно

Проблем с вратите "крила на сокол" вбесиха американско семейство

Собственици на Tesla Model X си искат парите обратно

Американско семейство поиска от компанията Tesla да им върне парите, похарчени за кросоувъра Model X, тъй като задната лява врата тип "крило на сокол" е започнала да се отваря по време на движение. По това време на задната седалка се е намирало 6-годишното дете на собствениците на автомобила, които се оплакаха публично от случилото се.

Собственици на Tesla Model X си искат парите обратно

Двойката поръчала своя кросоувър през септември 2015 г., но го е получила едва през януари 2017 г. При това веднага са започнали проблеми с колата - електрониката непрекъснато е искала обновяване на програмното обезпечение, а резервоарчето с течност за чистачките се е пръснало.

Малко по-късно се е появил и постоян шум, идващ от лявата задна врата и се е наложило колата да посети сервиз. Там е открит дефект на уплътнителя, който  е отстранен. В резултат на това вратата не може да се отваря и това налага ново влизане в сервиза. Ремонтът е извършен, а от Tesla предлагат на клиентите като компенсация безплатно обслужване.

През април обаче нещата се повтарят - вратата престава да се отваря и следва ново посещение на сервиза. Оттам първо уверяват собствениците, че проблемът е отстранен, но при извършената проверка се оказва обратното. И колата остава за нов ремонт, който е извършен за един ден.

В началото на юни по време на движение при скорост от 65 мили (около 100 км/ч) проблемната врата започва да се отваря по време на движение. Това кара собствениците на кросоувъра да си поискат от Tesla Motors платените за електромобила пари.

Засега от компанията липсва отговор, но това не е първият подобен случай с неин автомобил. Досега редица клиенти имаха претенции, предимно свързани с работата на автономните системи, заради които дори се стигна до някои инциденти. При тях имаше и загинали шофьори.

Снимка: Tesla

Тагове: tesla model x
0 от 500
  • #9
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Кибик ( преди 6 години )
    То всичкото много хубаво, ама някой знае ли че почти цялата електроника както и други железарии в модел Х са дело на Даймлер Бенц... тя крушата не пада по далеже от дървото. Не напразно след разработката на този модел Тесла доса сериозно се отдръпнаха от разработки при онея със запчатка на капака..
  • #8
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Симо Дърваря ( преди 6 години )
    Извод: Като си купуваш тесла има риск да се порежеш.
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Красива кола, но това не е достатъчно.
  • #6
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Така е. Като от нищото започваш да правиш коли и се помислиш за велик....
  • #5
    27 rate up comment 10 rate down comment
    Айде бе ( преди 6 години )
    И това е кола висок клас!! С такива безумни недостатъци!!! Пръснато казанче... шумове... Ами то по-добре да си караш нещо старо за 1000 лв. поне да знаеш защо се разваля.
  • #4
    21 rate up comment 5 rate down comment
    hahha ( преди 6 години )
    Еми кво,без доплащане получават Тесла Сокол,полу летяща електричка..Като разбере МПС то какви суеци го купуват и иска да размаха крила назад към завода .Хахахха,да бе трошат..а един мармот завива нещо кафено в станиол..Тесла са фешън пирамида,Мерц разбра преди време че вратите крило не стават и ги махна..тия доучват,коли правели..айде извинете.
  • #3
    19 rate up comment 6 rate down comment
    Д-р Енчев ( преди 6 години )
    Какъв фейслиф бе бат' Сали.... тука се прави всичко на ново... тази версия на модел Х е претупана набързо база модел S, няма да стане само с фейслифт. това да не ти е лили иванова...
  • #2
    10 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    След фейс лифта ще се оправят тези дребни проблеми...
  • #1
    12 rate up comment 23 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    германски агенти - трошат вратите и после мрънкат, а платените германски пропагандни парцали разнасят вонята по цял свят. сега 6е се метнат в нафтовия варел и ще са много доволни